Misverstanden.

Tijdens de gemeentelijke bijeenkomst voor kandidaat raadsleden zag ik Bram van der Pijll omringt door nieuwe en oude leden op de kieslijst van NE. Ik vroeg Piet Mazereeuw (bij mijn weten tot dan toe de beoogde lijstrekker) of Bram de nieuwe lijsttrekker zou worden.

“Daarover beslissen de leden” liet Piet me weten. Ik heb daaruit twee conclusies getrokken die beide fout blijken te zijn.

De leden hadden over het lijsttrekkerschap nog niets besloten en Bram was beschikbaar om lijsttrekker te zijn. Op voorwaarde, dat de leden daar mee in zouden stemmen.

Piet heeft me inmiddels laten weten, dat de leden hem als lijsttrekker hadden aangewezen en Bram van der Pijll heeft me laten weten, dat hij niet beschikbaar was voor de functie. Sterker nog, dat het mij niets aangaat welke plek hij op de kieslijst zal innemen.

Ik begrijp hieruit, dat bij NE de keuze voor het lijsttrekkerschap losgekoppeld is van het samenstellen van de kieslijst. Ongebruikelijk, maar elke partij hanteert zijn eigen procedures.

Overigens was dit niet het enige misverstand tussen NE en mijzelf. Zo leefde bij de lijsttrekker van NE de gedachte dat ik lid zou zijn van de Piratenpartij waar Bob Sikkema lid van is en waarmee hij aan de verkiezingen wil deelnemen.

Ik wijs in dit verband even op de pagina op mijn blog met de naam “Verkiezingen 2022”. Daar laat ik weten geen vertrouwen te hebben in politici die uit zijn op meer macht voor henzelf.

Maar dat ik politici, die zeggen bereid te zijn om de macht beter te controleren, de mogelijkheid wil geven om hun opvattingen (via mijn blog) te verspreiden.

Tot nu toe hebben twee politici van die mogelijkheid gebruik gemaakt. Frank van Gangelen (EV!) en Bob Sikkema (Piraten Partij). Ik ben van geen van beide partijen lid en zal dat ook nooit worden.

Ik wil het alleen mogelijk voor ze maken dat ze hun opvattingen kenbaar maken bij een ander publiek dan ze misschien gewend zijn.

Dat gezegd hebbende, hebben Bob en ikzelf wel iets gemeen. We zijn er beiden van overtuigd, dat het geheim verklaren van het taxatierapport slechts tot doel heeft te verhinderen, dat het misbruik van bevoegdheden door het college aan het licht zal komen.

Daarin verschilt de Piraten Partij met alle overige 10 partijen die momenteel in raad zitten. Aannemende, dat ze dinsdag a.s. unaniem tegen het opheffen van de geheimhoudingsplicht zullen stemmen.

Alle 10 hebben, naar we mogen aannemen, kennis genomen van de inhoud van het taxatierapport en weten dus, dat het géén bewijs is van marktconformiteit van het bod van Orez.

De reden voor de geheimhouding berust dan ook op de naïeve veronderstelling, dat die wetenschap (de bieding van Oreze was niet marktconform) voor Droomparken verborgen kan worden gehouden.

Droomparken wist vanaf het begin, dat ze door de aankoop van Orez het gebied voor een fractie van haar werkelijke waarde in bezit zou krijgen.

De hele gang van zaken rond de geheimhouding heeft slechts tot doel, om de leugen (over de marktconformiteit van door Orez uitgebrachte bod) tot aan de verkiezingen in stand te kunnen houden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: