Negatieve reacties.

Het valt me op dat sinds het over participatie gaat het aantal neerwaartse duimen nogal toeneemt. Helaas hullen degenen die ze uitdelen zich in stilzwijgen, zodat geraden moet worden, wat hun heeft ontstemd.

Ik vermoed een gebrek aan inzicht in de feitelijke situatie. Een belangrijk feit, dat ook het Comité tot Behoud van het Recreatieoord over het hoofd zag was, dat het recreatieoord al was verkocht aan Orez BV, door middel van een anterieure overeenkomst.

Dat gebeurde oktober/november 2018 door het college. Dat is daartoe bevoegd en dus is die overeenkomst rechtsgeldig. Je kunt van alles vinden over hoe college en raad in de aanloop (tot het aangaan van die overeenkomst) met elkaar zijn omgegaan en dat heb ik ook ruimschoots gedaan. Maar daarover je afkeuring uitspreken maakt een tussen de gemeente en Orez afgesloten overeenkomst niet ongedaan.

Bovendien, zal het ongedaan maken van die overeenkomst, al snel een miljoenenclaim tot gevolg hebben. Althans dat heeft wethouder Struijlaart beweerd.

Vanaf het moment, dat het door Peter Tuin en cs gemaakte plan (februari 2017) aan ons allen werd gepresenteerd heb ik gezegd, dat dit plan nooit in zijn voorgestelde vorm zou worden uitgevoerd, waardoor het (in mijn ogen) een dood paard was.

Inmiddels zijn college en raad tot hetzelfde besef gekomen en is het plan, dat tot dusver minstens 4 ton aan ambtelijke bijstand heeft gekost en waar bijna 3 jaar aan is gewerkt in de prullenbak beland. Dat maakt het noodzakelijk om een nieuw plan te maken.

College en raad hebben het ontwerp van dit nieuwe plan inmiddels overgedragen aan de toekomstige eigenaar van het recreatieoord. Die heeft naast de bezwaarmakers tegen het oorspronkelijke plan, ook andere belangstellende Enkhuizers in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan het participatieproces en na te denken over een nieuw te maken plan.

Die uitnodiging heb ik geaccepteerd, omdat ik naast mijn bezwaar tegen het oude plan, ook denk te beschikken over een interessante insteek voor het nieuwe plan. Die insteek wil ik eerst voorleggen aan het ZZM en provincie, voordat ik Droomparken er mee wil gaan lastig vallen. Ik zie eigenlijk niet goed in, wat er mis is met deze handelswijze.

En waarom dat (zonder enige toelichting) zoveel negatieve reacties oproept.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Negatieve reacties.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: