Christian kan me nog meer vertellen

Tweet4

Bovenstaande tweets waren het begin van een twitter conversatie tussen Christian Iles, commissielid van D66 en mijn persoon.

Christian gaat uit van een aantal veronderstelling voor wat betreft mijn werkwijze en suggereert verbeteringen. Ongetwijfeld  goed bedoeld, maar op 1 oktober bestaat mijn blog 10 jaar en vanaf die datum wil ik me niet meer op dagelijkse basis met de gemeentepolitiek bemoeien.

Tenzij het de afwikkeling van lopende zaken betreft, zoals de herinrichting van het REZ.

Plus wat beschouwingen over onderwerpen waar de raad in de afgelopen 10 jaar geen enkele aandacht aan heeft willen besteden en terwijl ze mij wel als belangrijk voorkwamen.

Zoals de houding van de raad ten opzichte van opzettelijke misleiding door het college.

Als de verbouwing van de Drommedaris vrijwel ten einde is, komt het toenmalige college met het verzoek om een krediet van € 100.000,- te verlenen om een verzwaring van het elektra netwerk te betalen. De helft van de kosten (€ 50.000,-) waren het gevolg van het feit dat de verzwaring zou worden uitgevoerd na oplevering. (na inhuizing)

De helft van de overige kosten, circa €25.000,-, waren kosten voor inrichting. Daarover bestond een overeenkomst met de exploitant die verklaard had ze zullen te betalen. De werkelijke kosten voor de verzwaring bedroegen dus circa € 25.000,-.

Op het moment dat de offerte aan de raad werd voorgelegd, wist het college dat de helft van de daarop genoemde kosten niet meer relevant was. Omdat de aanleg van de verzwaring niet na, maar vóór de oplevering had plaatsgevonden.

Een krediet aanvragen met behulp van gefingeerde kosten lijkt me opzettelijke poging tot bedrog. Hetzelfde geldt voor het verstrekken van een onderhandse subsidie voor de kosten van inrichting onder het mom van kosten verzwaring elektra.

Volgens de provincie ligt de verantwoording voor deze gang van zaken bij degene die geacht wordt toezicht te houden op het college. De gemeenteraad. En als die een oogje toeknijpt bij het plegen van strafbare feiten, dan is het niet nakomen van de wettelijke verplichtingen in het kader van de Wet Openbaar Bestuur alledaags werk.

De kleffe relatie tussen college en raad waarbij wederzijdse misstappen door de vingers worden gezien, hebben in de loop der tijd geleid tot een corrupte bestuurscultuur, die, zo vrees ik, zijn uitwerking ook heeft gehad op de onderhandelingen over het REZ.

Gegeven de traagheid waarmee antwoord wordt gegeven op gestelde vragen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: