Terug krabbelen.

In het laatste jaar van haar bestaan maakte buslijn 138 (van Enkhuizen naar Wervershoof) een verlies van € 300.000,-

Lijn 138 werd vervangen door buslijn 438, welke (met behulp van vrijwilligers) door de buurtbus vereniging WASE (Wervershoof, Andijk, Stedebroec, Enkhuizen) in stand wordt gehouden. De exploitatie door de vereniging blijkt een succes. Nooit eerder zijn er zoveel passagiers vervoerd.

Uiteraard is de raad van Enkhuizen nooit te beroerd om het succes van anderen te gebruiken om aandacht voor zichzelf op te eisen.

Dus werd tijdens de raadsvergadering op dinsdag 30 november de motie Langbroek (HEA) ingediend. Mede ondertekend door Keesman (SP), Sandstra (PvdA), van der Werf (CDA) en de Jong (EV!)

In deze motie werd bepleit om te onderzoeken of de bestaande (succesvolle) buurtbuslijn 438 in de toekomst niet kon worden ingewisseld voor de professionele buslijn 138, die (als gezegd) tijdens haar laatste jaar een verlies van € 300.000,- opleverde.

Voor de website Medemblik actueel reden om de gang van zaken samen te vatten als,   Enkhuizen draait succes buurtbus WASE  de nek om”.

Hebben de raadsleden (gezien hun streven naar burgerparticipatie) overleg gevoerd met de vrijwilligers of het bestuur van de buurtbusvereniging? Uiteraard niet.

Het “idee” beloofde gratis publiciteit voor de indieners en moet opgekomen zijn als kakken.

Maar dan wel ten koste van de vrijwilligers, die een voorziening in stand houden die door velen wordt gewaardeerd, maar die (als het aan de raad van Enkhuizen ligt) weer kan worden opgeheven voor iets dat aanzienlijk meer geld zal kosten.

De enige die in deze kwestie het hoofd koel leek te houden was D66 die zich afvroeg of er was nagedacht over alternatieven en kosten. Wat de burgemeester deed opmerken, dat ze bij D66 klaarblijkelijk de voorgaande nacht niet hadden geslapen, maar dat binnen het geheel ook dwarsliggers hun functie hebben.

Waarna de helden op sokken (die namens D66 in de raad zitten) zich haastig conformeerden aan de opvatting van de overige raadsleden.

Over het eventuele kostenplaatje wist de wethouder niets te melden. Zodra dat bekend is, is de verwachting dat iedereen wel weer terug zal krabbelen en de vrijwilligers weer mogen komen opdraven.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: