Raadsbreed?

De meest verrassende uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen is natuurlijk, dat na de verkiezingen, alle fracties hun handtekening hebben gezet onder een document, waarin wordt verklaard, dat politieke benoemingen voortaan uit de boze zullen zijn en dat toekomstige bestuurders alleen zullen worden beoordeeld op hun kwaliteit.

Volgens de liberale analytici Van Reijswoud (VVD) en Koning (D66) was het mislukken van de voorgaande coalities het gevolg van de binding van de wethouders met hun partij en hun twijfelachtige vakbekwaamheid. Tekortkomingen die alleen maar te herstellen zijn als je (vanaf nu) de politieke afkomst niet langer van doorslaggevende betekenis acht en wethouders alleen benoemt op basis van hun vakbekwaamheid.

En wie is beter in staat die vakbekwaamheid te beoordelen dan de gemeenteraad?

college_enkhuizen
onbekwaam

Door een keuze te maken uit de nog overgebleven groep bestuurders (die in hun eigen gemeente niet vakbekwaam genoeg waren bevonden om tot wethouder te worden benoemd), zal de kwaliteit van de Enkhuizer wethouders tot een nooit eerder bereikt niveau stijgen.

Ik kan hierover niets anders zeggen dan dat ik het een zeer bijzondere gedachtegang vind, die kennelijk door alle raadsfracties wordt onderschreven.

College van B&W
onbekwaam

Ons gewone burgers is, zover ik weet, niets gevraagd. Terwijl we, als Nieuw Enkhuizen, de kiezer een unieke belofte hadden gedaan.

Aan het Organisatie Ontwikkelingsplan van de SED droeg Enkhuizen 8 ton meer bij dan op haar inwonertal viel te rechtvaardigen.

Het plan was dat ongedaan proberen te maken, maar die poging staat niet vermeld in het raadsbrede akkoord.

Dus waarom NE het nodig vond het raadsbrede akkoord te ondertekenen is me een raadsel.

Ik dacht dat het idee was om anders te denken en daardoor de dingen anders te gaan doen, maar we zijn nog maar net bezig en we doen al weer mee aan de waan van de dag.

Enfin, de hele gang van zaken maakt in ieder geval volstrekt duidelijk, dat in de toekomst het uitbrengen van een stem een futiele bezigheid zal worden. Volgende keer kunnen we beter gewoon loten.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: