Opleveren

snoek
Even inspringen

Ok, ik heb de vergadering van dinsdagavond toch maar even nageluisterd, maar ik begrijp nog steeds niet waar het idee voor een motie van wantrouwen opeens vandaan kwam.

Natuurlijk, zo’n motie is voorspelbaar als je de gang van zaken rond de verbouwing van de Drommedaris in aanmerking neemt.

Maar dat had men 8 maanden lang niet gedaan. Die kwestie was deskundig richting doofpot gemanoeuvreerd. Naar ik aanneem vanwege het eigen (stupide) aandeel van de raad in deze schertsvertoning.

Maar dan plotseling schrikken de schapen wakker en wordt, bijna achteloos, de wethouder toch ter zijde geschoven. Voor iets waar hij volgens mij weinig aan kon doen.

Waar hij wel wat aan had kunnen (en moeten) doen blijft onbesproken. Te pijnlijk waarschijnlijk, omdat men daarover  8 maanden lang de kaken stijf op elkaar heeft gehouden. Ik blijf me verbazen over de manier van werken van de gemeenteraad.

En van de vergadering van gisteravond kon ik al helemaal geen chocolade maken.

De SP stelde voor om een neutrale “verkenner” van buiten de stad te benoemen. Een verkenner? Kan Fokko Snoek niet even inspringen? Als raadslid moet hij in Enkhuizen wonen, maar als wethouder mag je buiten de stad wonen. En als Fokko niet kan dan is er vast wel een andere SP’er te vinden die zich een jaartje wil opofferen.

Er ligt een collegeprogramma, dat is bijna helemaal uitgevoerd (kun je nagaan hoe moeilijk dat was), dus waarom zou je voor een jaartje de dingen moeilijker maken dan ze zijn?

Van Reijswoud kwam met een ander idee. Een zakencollege. Drie (nieuwe??) bestuurders van prima kwaliteit die zonder al te nadrukkelijke partijbinding de steun zouden krijgen van de meerderheid van de raad. Als ze daar al in slagen, dan duurt het waarschijnlijk tot na het zomerreces voor we weer een ingewerkt college hebben.

Ik kan me niets voorstellen bij zo’n zakencollege. Waarom niet de bestaande (net een paar maanden oude) coalitie (SP, CDA, CU/SGP) aangehouden voor de rest van het jaar? Wat gaan we in hemelsnaam overhoop halen?

Maar goed, D66 ziet er kennelijk wel brood in. We zullen zien wat dat oplevert.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

5 gedachten over “Opleveren”

 1. Misschien komt de Drom aan bod onder bewind van nieuw bestuur. De enigste die dan verantwoording af kunnen en moeten leggen zijn de Jantjes B en S . Maar ja hoe zakelijk zijn de nieuwe bestuurders straks.? Houden zij de burrie uit de wind of laten zij hem struikelen. In ieder geval kent hij het dossier . En met hem vele anderen die hun mond houden.

  Like

  1. Alle betrokkenen hebben er belang bij dat deze kwestie zo snel als mogelijk in de doofpot beland. College, raad en ambtenaren. De enige die zich wellicht tekort gedaan voelt is de aannemer, maar die zal te zijner tijd ook wel worden afgekocht.

   Like

    1. Nee, ik zeg alleen dat dit een mogelijkheid is. Je kunt betalingen doen en “wegboeken” op algemene begrotingsposten. Dat is bijvoorbeeld ook gebeurd bij projectmanagement kosten. € 130.000,- is buiten de projectbegroting gehouden en geboekt als personeelskosten. Dat is niemand opgevallen.

     Dus als de aannemer geen procedure aanspant om de € 60.000,- betaald te krijgen die hij met de gemeente is overeengekomen dan kun je twee dingen concluderen.
     1. Hij is al betaald door de gemeente.
     2. Het is nooit een serieuze vordering geweest, maar een onderonsje tussen ambtenaar en aannemer. In de trant van, “Als jij er voor zorgt dat mijn vordering geaccepteerd wordt door de gemeente, zit er voor jou ook wat aan vast”.

     Like

     1. Het is zowiezo merkwaardig dat de raad nog nooit een college lid heeft bevraagt over het reilen en zeilen van de Drom. Burgemeester kan en Moet antwoorden op deze vragen. Maar als niemand uit de raad die vragen durft te stellen is mijn conclusie dat de raad ook boter op haar hoofd heeft. Tsja doofpotten genoeg…….je moet het maar willen. Maar je kent het spreekwoord van de snelle leugen die altijd door de waarheid wordt achterhaald.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: