Laatste stelling

Bij voorkeur buitenaf
Bij voorkeur buitenaf

De laatste stelling waarover het NHD de mening van de deelnemende partijen wil weten is,

Enkhuizen moet verder met wethouders van buitenaf.

Een opvatting die vurig bepleit is door Stolk (SP) tijdens de laatste raadsvergadering. Persoonlijk maakt het me niets uit. Ik denk dat kwaliteit belangrijker is dan woonplaats of politieke kleur.

Verder denk ik dat we af moeten van het idee dat alleen de grootste partijen een wethouder leveren. Ook kleinere partijen moeten in staat zijn een kandidaat voor te dragen, waarbij kwaliteit ten allen tijde de doorslag zou moeten geven.

In ieder geval hebben de zittende wethouders al via het NHD laten weten dat ze “in” zijn voor een nieuwe termijn. Hetzelfde geldt trouwens voor de oud-wethouders Kok en Boland.

Gelukkig vormt deze stelling geen enkel probleem voor Paljas omdat we geen onderdeel willen zijn van een coalitie. Ben natuurlijk wel benieuwd welke opvatting de andere partijen naar voren zullen brengen.

Overigens vind ik de SP opvatting dat Enkhuizen zelfstandig moet blijven een beetje schuurt met de opvatting dat het dagelijks bestuur van de stad moet bestaan uit mensen die niet in de stad wonen, maar wellicht heeft Bokhove daar ook weer een listige verklaring voor.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Laatste stelling”

 1. Wat mij betreft zijn de 3 ingevlogen wethouders niet veel opgeschoten. Waar het pact van 3 voormalige was vastgelopen heeft de nieuwe 3 zich volledig stuk gebeten op de hoofdpijndossiers.De Drom SMC Immerhorn Enkhuizerzand. Dit zijn zaken die Enkhuizen niet aankan. Muv Drom waar het gewoon door voormalige 3 op akkoord was gegooid met alle deelnemenden. Dit heeft de Raad in het bijzonder SP ook laten gebeuren. Wat mij betreft laat de kiezer het uitmaken. De nieuwe 3 krijgen dezelfde dossiers met zelfde inhoud terug. Waar ik zelf meer over verbaas zijn de krantenberichten over functioneren van Baas. Deze burgemeester van de verboden zal eens in de spiegel moeten kijken. Veel dossiers en zaken zijn door hem ook vals voorgespiegeld. Over de karaktermoorden maar even zwijgen …..

  Like

 2. Uit het al eerder door Paljas op dit blog geschetste vervolg op de verkiezingen (de coalitieblender) begrijp ik, dat de keuze van wethouders niet aan de kiezer is. Enkhuizen moet verder en gezien mijn persoonlijke binding met de vorige en huidige wethouders is het mij om het even.

  Kwaliteit zou ik prefereren boven de kans, dat ik ze in om de haverklap in Westerstraat of Wilhelminapark tegenkom, maar als gezegd, ik voer de sollicitatiegesprekken niet. Ik bedoel maar, er zijn genoeg mensen die op een opperwezen vertrouwen, terwijl ze die ook niet dagelijks zien. Het zij zo, maar ik wanhoop niet, want ook de kiezer is in transitie. Vandaag stap 1.

  Je bent jong je blogt wat. Je blog wordt gelezen, verguist en gevreten – al zullen je tegenstrevers dat tot en met het Olympisch goud op het nummer freestyle Waterboarden ontkennen.

  Na vier jaar – een raadsperiode, dus me dunkt – wordt het menens. Van blog naar vereniging, van vereniging naar ‘partij’, van partij naar lijst 10. Je programma heeft de charme van de eenvoud, je blog de potentie van een digitale volksvergadering. Je hebt een site, je hangt op openbare borden, kortom, je bent er klaar voor: ‘laat de kiezers tot mij komen’.

  Maar dat gaat zomaar niet! Wie nu al zijn (m/v) stem aan Paljas wil schenken, heeft buiten het wetenschappelijk bureau gerekend. Slechts drie stappen scheiden u van de status van gevolmachtigd Paljasstemmer, want een stem voor Paljas is een bewuste stem. Paljas doet niet aan kiezersbedrog, dat doet de kiezer (m/v) zelf, die niet met goed gevolg het stemexamen op http://www.stemexamen.nl/examen/exam heeft afgelegd. Morgen stap 2.

  Like

   1. Sorry, foutje in de link. Voor een her, probeer deze: http://www.stemexamen.nl/

    25 vragen, 30 seconden per vraag, voor elk goed antwoord 4 punten. Wie minder dan 56 scoort, krijgt een bindend kiesadvies: doe het niet, ga op 19 maart wat leuks doen, Paljas is niet aan u besteed.

    Uw tijd gaat nu in. Ja, ik wacht.

    Like

    1. Geslaagd. Toch blijf ik van mening dat mensen die geen flauw benul hebben recht hebben op een vertegenwoordiger in de raad. Bij voorkeur iemand die ook geen flauw benul heeft.

     Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: