Rustig begin

2013Uiteraard wens ik al mijn lezers een gezond en voorspoedig 2013 toe.

Economisch gezien zijn de vooruitzichten niet al te florissant, maar zelfs al daalt de koopkracht naar het niveau van 1999, dan nog kan ik mijn lezers verzekeren dat er ook in dat jaar best viel te leven.

We beginnen rustig door de aandacht te vestigen op een reeks artikelen die oud raadslid Christian Bokhove heeft geschreven over het toekomstige onderhoud van onze stad.

Daarin stelt hij zichzelf een aantal vragen en het zou mooi zijn als daar reactie op zouden komen van mensen uit het vak.

Dat wil zeggen raadsleden. Zijn persoonlijke blog dat hij MOnOpolie heeft genoemd vindt U hier, maar is ook opgenomen in de lijst met blogs van Enkhuizer politici. Die lijst  vindt U in de meest rechtse kolom van dit blog.

Verder moet 2013 natuurlijk ook het jaar van de PVE  (Paljas Vereniging Enkhuizen) worden. Een poging om wat meer Enkhuizers bij het de lokale politiek te betrekken. Het streven van die vereniging is niet de macht te veroveren, maar de wijze waarop er van die macht gebruik wordt gemaakt beter te controleren.

Dat het nauwelijks uitmaakt wie er aan de macht is demonstreren onze toekomstige machthebbers “de club van 6” op meer dan voortreffelijke wijze. We weten wat ze willen, drie wethouders van buiten de stad, maar waarom ze dat willen houden ze nog even voor zichzelf.

paljasDaarover praten doen ze alleen met zijn zessen en we mogen er pas over meepraten als het een voldongen feit is. Oude wijn in nieuwe zakken dus.

Ook vermeldenswaardig is natuurlijk de Nieuwjaarsreceptie op 3 januari van 19.30 tot 22.00 in de Mastenbar. Burgemeester Baas heeft iedere inwoner van Enkhuizen uitgenodigd en als rechtgeaard Paljas kun je zo’n uitnodiging natuurlijk niet afslaan.

En nu maar hopen dat ik niet de enige Paljas ben, want anders wordt het wel een heel rustig begin.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

7 gedachten over “Rustig begin”

  1. Duidelijk is dat NHD wil rellen door het met deze kop te plaatsen. die krant verdient geen abonnees.Lekker effe zuur doen. Maar ja Pim maakt het ze ook zo makkelijk.

    Like

  2. Net zoals je het NHD op veel vlakken censureerd kun je de postbode ook door laten fietsen. Nou woon ik wel erg afgelegen dus zal ik het vergeven.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: