Voortschrijdend inzicht.

floriade2022nhnEr is weer nieuws over de Floriade. Niet die van Enkhuizen, maar van Venlo natuurlijk. Een verlies van 9 miljoen waar de gemeente Venlo en een aantal omliggende gemeenten voor gaat opdraaien.

En dat, terwijl Venlo toch alles had wat Enkhuizen niet had. Zoals een dichtbevolkt achterland binnen een straal van 200 km. (Enkhuizen grenst hoofdzakelijk aan water) Venlo bevindt zich op een kruispunt van auto- en spoorwegen. Het terrein zelf lag pal aan de snelweg. Terwijl in Enkhuizen de te verwachten miljoenen bezoekers via polderweggetjes of dwars door een woonwijk zich naar hun bestemming zouden moeten begeven.

Allemaal details die onze razend enthousiaste bestuurders even over het hoofd hadden gezien toen ze de plannen presenteerden. Je kon zelfs ambassadeur worden. Dat wil zeggen dat je een reden mocht opschrijven waarom je vond dat Enkhuizen de Floriade zou moeten organiseren.

En voor deze keer mocht zelfs gemeente-personeel (via het internet) zijn instemming betuigen. Een aantal reacties heb ik voor de vergetelheid bewaard en kunt U hier lezen.

Ook leuk om nog eens te lezen is het berichtje ter afsluiting van de Floriadekolder schreef. Illusiepolitiek waarin ik de euforie waarmee Nieuw Enkhuizen zich op het project had gestort nog eens naar voren haalde.

Ik concludeerde toen ook, dat het Drommedarisproject eenzelfde lot te wachten stond, maar dat heb ik uiteindelijk toch verkeerd gezien.

Dat is er wél doorgedrukt, dank zij de weloverwogen steun van VVD/D’66, NE, CDA,SP, CU/SGP en GL.

Ik ben benieuwd of zij daar over een jaar,  als de eerste tekorten zich gaan aandienen, nog aan herinnerd willen worden.

Overigens, alles wat ik ooit over de Floriade schreef (20 berichten) kunt U nalezen als U in de rubriek “Waar gaaat het over” (rechts naast de berichtenkolom) op Floriade klikt. Altijd handig zo’n archief. Destijds was men gelet op het aantal neergaande duimpjes niet zo enthousiast over wat ik schreef, maar misschien heeft het voortschrijdende inzicht zijn werk inmiddels gedaan.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

5 gedachten over “Voortschrijdend inzicht.”

 1. Als ik terug kijk naar diegene die voorstander waren van de Floriade dan zie ik daar bijna het hele college( op Hendrik na.)Had die op voorhand de gedachte dat er geld bij moet of al denkend aan de Drom die komt er ook nog en daar steek ik liever het geld in .Wat ik wel zielig vind voor dhr Wijchers (Illusiepolitiek) dat z’n vriendje van het clubje NE JF er veel energie in heeft gestoken en dat het niet door is gegaan .Zelf was hij er ook een groot voorstander van Maar Jan heeft er wel weer een Nickname aan overgehouden.

  Like

 2. Niet dankzij die partijen, maar dankzij elk raadslid persoonlijk. Er is hoofdelijk gestemd, niet per fractie. Ieder raadslid heeft bij volle bewustzijn en verstand deze keuze gemaakt, en kan daarop aangesproken worden,

  Like

  1. Gek genoeg ga ik er altijd van uit dat raadsleden bij volle bewustzijn en verstand hun keuze bepalen. Of die keuze nu fractiegewijs danwel hoofdelijk wordt vastgelegd maakt (denk ik) niet zoveel uit. Of is dat bij de Fractie Langbroek anders 😉

   Like

 3. Laat die jongens toch enthousiast zijn.Je moet ze wat euforie kunnen gunnen,
  Goed voor hun narcistische karakter.
  Laten we dankbaar zijn voor vooruitdenkende bestuurders.
  Gelukkig liggen we nog niet in de race voor een tweede schiphol,maar je weet maar nooit.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: