Oren wassen

In  het NHD van zaterdag alweer een aardig voorbeeld van conformerend gedrag van het college. Wethouder Franx noemt het besluit van de raadsmeerderheid om de waterweek niet langer met € 25.000,- te sponseren “verschrikkelijk dom”

Zoon Rick gooit daar in een Twitter discussie met voormalig raadslid Bokhove nog een schepje boven op en constateert dat het maar goed is dat Bokhove niet langer in Enkhuizen rondloopt.

om hem vervolgens een lafbek te noemen.

Het is duidelijk, bij de familie Franx houden ze er van man en paard te noemen. Daar kunnen ze op het leugenbankje ook over meepraten.

Als ik het goed heb begrepen, hebben ze daar inmiddels een commissie in het leven geroepen om grootvader Franx een beetje in toom te kunnen houden.

Maar het gaat hier natuurlijk niet om de voorvader of nazaat van de Franx dynastie, maar om de pater familias himself. Onze good old mister Nieuw Enkhuizen. Onze wethouder Jan Franx.

Zelf houd ik wel van onverbloemd taalgebruik, maar onze burgemeester is daar niet zo van gecharmeerd.

Is het om die reden dan wel zo verstandig om (als demissionair wethouder) je publiekelijk zo laatdunkend uit te laten over een besluit dat door de meerderheid van de Raad is genomen?

Frankx_thumb.jpgPas hier niet enige vorm van bescheidenheid vanwege de demissionaire status die je (overigen geheel vrijwillig) hebt gekozen?

Zijn de opmerkingen van Franx niet eerder confronterend, dan conformerend?

Ernstig dilemma natuurlijk voor burgemeester Baas, die er (gelet op zijn eerder uitlatingen jegens raadslid Ravens) niet aan kan ontkomen om zijn wethouder publiekelijke de oren te wassen.

Ik kan dan ook niet wachten tot zijn (aan het NHD gerichte) persbericht verschijnt.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

16 gedachten over “Oren wassen”

 1. Ik vroeg me al af wanneer Franx 3 negatief in de publiciteit zou komen en zie daar hij is er.
  Maar dat hij zich zo heeft uitgelaten tegenover Bokhoven is wel erg dom Ik kan het wel begrijpen ivm de nederlaag die z’n vader had in de verkiezingen van 2010 tegen Bokhove( vader Jan was ook heel gauw weg uit het wapen van Enkhuizen, Dat vader Jan z’n excuses aanbied is wel netjes maar zal bij een groot gedeelte van de Enkhuizenaars blijven hangen Als je de naam JF laat vallen krijg je veelal een negatief antwoord te horen.(Ik heb het maar zoals burg Baas het wil maar netjes verwoord ) en Nik doet daar nog een schepje bovenop Daarom ben ik benieuwd hoe de NE ofwel JF het gaat doen in 2014. Als ik de lijst van 2010 zie van de NE wie er op staan vraag ik me af WIE ZIJN AL DIE MENSEN (uitspraak van Patricia Paay) in 2014 zal het zijn waar zijn al die mensen

  Like

 2. Jammer dat de Waterweken niet doorgaan. Ook voor die honderden toeristen uit Maastricht , Middelburg en andere plaatsen uit Nederland die daarvoor speciaal elk jaar naar Enkhuizen komen.

  Like

  1. Ook in Schagen en Kolhorn stopt het, en ik vermoed dat dit bij de rest ook stukje bij beetje zal gebeuren. Het geld is daadwerkelijk op in veel gemeentes, en dat is puur en alleen het Rijk aan te rekenen.

   Like

   1. Behalve in StedeBroec want daar gooien ze er zonder problemen € 6.500.- tegen aan. En omdat je op Broekerhaven vlug bent uitgekeken zakken de toeristen vanzelf af naar Enkhuizen.

    Like

 3. Iedereen zegt wel eens iets dat beter niet gezegd had kunnen worden, of dat verkeerd valt. In mijn ogen geen reden om erg druk van te worden, zeker niet als diegene ook nog excuses aanbiedt.
  Het houdt de boel een beetje levend allemaal.

  Like

 4. Ik begrijp overigens niet hoe het met accounts zit. Hier post jan Franx dat hij iets niet had moeten posten maar zich liet meeslepen (overkomt mij ook wel eens). Maar de tweets waren door RF geplaatst. Begrijp ik hieruit dat JF post onder de naam van RF?

  Like

 5. Pim je hebt gelijk ik had mij niet zo moeten laten gaan, soms moet je je schouders ophalen en het daarna van je aflaten glijden. Maar ik was boos op CB omdat hij de vrijwilligers laf noemde in 1 van zijn tweets.

  Ook erg laf om er meteen mee te stoppen RT @EnkhuizenNL: Alom teleurstelling over stoppen Waterweken in #Enkhuizen bit.ly/YUnMOV

  Men mag alles van mij vinden alles over mij roepen daar sta ik voor en dat hoort bij het ” vak” maar ik nam het op voor de vrijwilligers.
  Sorry

  Like

  1. Jan, omdat je reactie niet erg uit de verf kwam reproduceert ik even de tweet waar je op reageerde. Hij was me eerlijk gezegd niet opgevallen. Ik lees niet alles wat er wordt rondgetwittert.

   Overigens vind ik het prima dat als je ergens een mening over hebt, je die met met volle overtuiging uitdraagt.
   Wat mij betreft zingt elk vogeltje zoals hij gebekt is. Maar ik vind ook, dat als de burgemeester een persbericht doet uitgaan waarin hij een raadslid tot de orde roept omdat hij zich zogenaamd niet conformeert aan een raadsbesluit, hij hetzelfde mag doen tov een wethouder.

   Like

   1. Overigens was gebruik van het woord ‘laf’ mede ook irritatie omdat er lekker gespind wordt door de drie coalitiepartijen, die zelf opstapten. Over onderhoud die op zn gat zou liggen. Over herinrichting Verlaat. Over de waterweken. Enzovoorts. Dat mag allemaal best maar het lijkt me logisch dat dergelijke onzin gepareerd wordt.

    Like

  2. Ik had het woord ‘laf’ niet moeten gebruiken. Het was echter niet tot de vrijwilligers gericht, maar het bestuur. Nog kort geleden wist @westfriesewaterweken te melden dat ze gingen kijken hoe de weken vorm te geven. Twee dagen na de raadsvergadering gooit bestuur STE, die meer doet dan de waterweken, het bijltje er bij neer. Ik snap dat niet.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: