Eigen parochie

Nu Hans Langbroek op eigen benen staat, maakt hij ook weer werk van voorlichten van zijn (potentiele) kiezers via zijn weblog.

Zo hoort het ook. Er wordt wel eens geklaagd over versnippering, maar het kan geen toeval zijn dat vrijwel alleen de eenmansfracties zoals Langbroek, Quasten en CU/SGP het actiefst zijn wanneer het er om gaat hun kiezers te informeren over hun Raadswerk. Versnippering heeft dus ook zijn voordelen.

De SP is sinds het vertrek van Bokhove nogal terug gezakt, maar heeft inmiddels de draad weer opgepakt blijkens een verslag van de BOFS vergadering van 17 september.

Wat ik wel jammer vind is dat betrokkenen allemaal verschillende blogvormen kiezen waardoor reageren op de inhoud er voor bezoekers niet eenvoudiger op wordt.

Op de website van  CU/SGP bevindt zich wel een forum, maar dat lijk voorbehouden te zijn aan leden van die partij. Jammer, want Noorman maakt de laatste tijd veel werk van het bijhouden van de site en verdient daarvoor een compliment.

Bij Langbroek zijn de reactiemogelijkheden nog meer verstopt. Misschien is nu het moment gekomen om persoonlijke en lokaal politieke onderwerpen te splitsen en voor het laatste een apart blog op te zetten.

Met behulp van WordPress mag ik hopen, want die heeft niet alleen uitstekende reactie mogelijkheden maar genereert ook een RSS feed, wat voor blog verslaafden een onontbeerlijk hulpmiddel is.

De uiteindelijk bedoeling zou toch moeten zijn dat je op zijn minst probeert wat meer mensen bij de besluitvorming te betrekken dan nu het geval is.

Het mooiste zou zijn als de Raad (in zijn geheel) dat (als dienstverlening aan de kiezer) zou doen door middel van een gezamenlijk blog, maar zoveel zelfbewustzijn lijkt voorlopig nog te ontbreken en dus blijft men volharden in het preken voor eigen parochie.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

8 gedachten over “Eigen parochie”

 1. Op zich wel een idee om politiek en andere zaken op verschillende blogs te doen. Al zou ik dan eerder m’n oude site houden zoals die is, inclusief politiek, en de politiek óók op een andere blog apart doen. Dubbelop, maar dan blijft één site wel volledig.
  Toch komt het niet bloggen volgens mij toch ook vaak door tijdgebrek. Bij mij althans, en dat zal bij anderen niet anders zijn. Deze week bijvoorbeeld ben ik van maandag t/m donderdag elke avond de deur uitgeweest in het kader van politiek. Na je reguliere baan dus, en naast het gezins- en sociale leven.

  Like

  1. Hans, ooit stelde ik Discours voor. Een weblog dat waarop elk Raadslid datgene kon publiceren wat hij van belang achtte.

   Als elk Raadslid zich van zijn taak zou kwijten en twee keer per maand een bericht zou plaatsen, dan zou er (gemiddeld) 1 keer per dag een nieuw bericht verschijnen en het blog een trouw lezerspubliek verwerven dat waarschijnlijk groter is dan wat iedereen via zijn eigen site kan bereiken. Al was het maar omdat die site geen specifieke politieke kleur heeft maar een mengelmoes van opvatting uitdraagt.

   Ook leek het me verstandig als Raadsleden zich open zouden stellen voor andere opvattingen dan die van partijgenoten. Dat lukt alleen als je die anderen in staat stelt om te reageren op hetgeen je naar voren brengt.

   Maar in plaats van Discours wordt er nu kennelijk gewerkt aan Agora, een soort forum waar Raadsleden hun vragen kunnen voorleggen en de antwoorden op dit vragen kunnen lezen. Als de toegang tot Agora beperkt blijft tot de Raadsleden, dan schept je daarmee alleen maar een nog grotere kaasstolp dan er nu al in stand wordt gehouden.

   Tot slot, iedereen is op zijn eigen manier bezig met politiek. Ook ik. Op 1 oktober vier ik het 3 jarig bestaan van mijn blog. In die 3 jaar heb ik meer dan 1100 berichten geschreven over de Enkhuizer politiek. Dat onze politiek elite daar niet (of nauwelijks) op wil (of durft) te reageren is natuurlijk spijtig, maar het is nu eenmaal niet anders.

   Maar wie weet wordt dat anders als ik met mijn Paljas Vereniging mee ga doen aan de eerstkomende verkiezingen.

   Like

 2. PIM voor het laatste stukje word er waarschijnlijk volgend jaar een paar ton uitgrtrokken zodat een evtern buro dat even haarfijn uit kan gaan zoeken!!!

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: