Begripsverwarring

Omdat zo langzamerhand niemand meer begrijpt waar het in het Drommedaris dossier over gaat een bescheiden  poging tot verklaring.

De eerste mogelijkheid is REPARATIE. In dat geval wordt alleen het achterstallig onderhoud ongedaan gemaakt.  Het is de vraag of alleen reparatie voldoende zal zijn om het bestaande gebruik voort te zetten. De kosten worden geschat op 8 ton.

De tweede mogelijkheid is RENOVATIE, naast reparatie worden wat andere zaken aangepakt die tot doel hebben om het gebruik op het bestaande niveau te waarborgen. De kosten daarvan worden geschat op 1.2 miljoen euro.

De derde mogelijkheid is REVITALISATIE. Hiermee worden de gebruiksmogelijkheden vergroot in de zin dat het café ook kan worden gebruikt als de theaterzaal in gebruik is. Nu vanwege geluidsoverlast niet mogelijk.

Verder wordt de toegankelijkheid verbeterd door het aanbrengen van liften. Geschatte kosten 3.4 miljoen waarvan ongeveer 1.2 miljoen zijn gedekt wordt door subsidies door derden.

Tegenover het voordeel van een betere toegankelijkheid, staat het nadeel van een aantasting van de buitenkant van de Drommedaris.

Onzekere factoren.

Hoe “hard” de kosten voor REVITALISATIE zijn is moeilijk in te schatten. Ingrijpende verbouwingen in eeuwenoude gebouwen willen nog wel eens tot meerkosten leiden. Die meerkosten komen voor rekening van de gemeente.

Hoewel er dank zij REVITALISATIE een vergroting van de cultuurcapaciteit wordt bereikt, is nooit onderzocht of daar ook een “markt” voor is.

Het belangrijkste voordeel van REVITALISATIE lijkt dan ook een betere toegankelijkheid van het café op de eerste verdieping. Hoewel de opbrengst daarvan geacht wordt te worden overgedragen aan de stichting is het toezicht daarop niet of nauwelijks geregeld. Verder is de vraag in hoeverre de gemeente door middel van subsidie betrokken dient te zijn bij het oprichten en in stand houden van een horecavoorziening.

De bestaande inventaris is inmiddels door de stichting verkocht in de veronderstelling dat REVITALISATIE  en feit zou worden. Nu het besluit is genomen om te RENOVEREN is er een bijkomstig probleem voor wat betreft de inventaris.

Ik houd me aanbevolen voor correcties op het bovenstaande.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Begripsverwarring”

 1. Reparatie en oplossen van achterstallig onderhoud, en renovatie. Dat is waar het in meerderheid aangenomen amendement over gaat. Volgens mij is dat amendement méér dan duidelijk, en kunstmatige andere interpretaties zullen waarschijnlijk terecht hard onderuit gehaald worden.

  Like

 2. Het lijkt er op, dat de Drommers ook Pim’s Prietpraat hebben ontdekt, want het aantal duimpjes groeit.
  Nu nog de argumenten. Hier of op facebook. Goed idee, doe mee!

  Like

  1. Is me ook opgevallen. Eindelijk mensen die het niet met me eens zijn en inderdaad, hopelijk slagen ze er in de toekomst ook in om aan te geven waarom.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: