Van Paulus tot Petrus

Nu de gemeente de reeds aangekondigde vergunningen (bewoners, walkanten, bezoekers, bedrijven) heeft uitgebreid met een tweetal nieuwe vergunningen, te weten een diensten- en zorgparkeervergunning, mag worden aangenomen, dat een meerderheid van de Raad op 1 december het voorstel voor een parkeerverordening zal goedkeuren .

Het college heeft immers niet anders gedaan dan uitvoering geven aan hetgeen er reeds op 12 mei door een raadsmeerderheid van NE, PvdA, CU en GL is gevraagd.

“Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”, zal vrees ik niet opgaan voor de PvdA, Nieuw Enkhuizen en GroenLinks.

Deze partijen zijn zo verguld met de door hun getoonde daadkracht dat ze van geen wijken willen weten.

Ons lot hangt, net als bij de koopzondagen, af van de reactie van de CU.

Op hun website heb ik nog niets dat in die richting wijst kunnen ontdekken, maar toch is er nog hoop.

Niet dat men in deze partij over zwakke knieën zou beschikken, het tegendeel is eerder waar.

Maar binnen die partij is er begrip (en respect) voor het tot inkeer komen.

Zoals Paulus op weg naar Damascus tot inkeer kwam, zo kan men bij de CU ook tot het besef komen, dat de ingeslagen weg een heilloze is.

De kosten van de in het vooruitzicht gestelde cameraregistratie, de realisatie van een enorm parkeerterrein op (of onder het schootsveld) zijn zaken, die in tijden van crisis al snel op loze schroeven komen te staan.

Wat dan blijft is een nutteloze administratie, die geen enkel probleem oplost en die alleen maar ergernis zal veroorzaken.

De klemmende vraag is dus, of Joke Kuijsten beschikt over een passend bijbelcitaat, waarmee ze een ommezwaai kan rechtvaardigen. Dat is haar wel toevertrouwd dunk me, dus ik blijf hoop koesteren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Van Paulus tot Petrus”

 1. Ja, leuk die screenshot. Dat is waar Nieuw Enkhuizen mee heeft ingestemd…betaald parkeren. En zo niet, dan straks met per dagdeel 1 euro.

  Like

 2. Pim, jij bakt er helemaal een potje van! Met de bijbel in de hand parkeert men door het ganse land…
  Helemaal Paulus op weg naar Damascus erbij halen, da’s 2000 jaar terug!

  Over inkeer kun je ook redetwisten. Jij noemt het bij Paulus tot inkeer komen, een ander zal juist zeggen dat hij daar de weg definitief kwijtraakte.

  Like

  1. Ik deed slechts een bescheiden poging om onze christelijke zusters in de Raad tot andere gedachten te brengen om op die manier verder onheil te voorkomen.
   Met die doorpakkende Nieuwe Enkhuizers en in de war zijnde PvdA’ers is toch geen land te bezeilen.
   Overigens is het ook belangrijk dat je deze keer wel oplet hoe je stemt anders redden we het nog niet. GroenLinks is weliswaar de partij voor de walkanten, maar alleen als er niet op geparkeerd wordt.

   Like

 3. Ik zie daar staan FINANCIERING.We praten toch over gratis en
  €0,25ct per uur.Het word echt een sprookje zo.Kort samenvattend.Gemeente voert betaald parkeren in.
  Noorden en zuiden van de stad uitbreiding van gratis parkeerplaatsen .Waar heb j e dan in godsnaam een digitaal parkeersysteem voor nodig? Mensen het is echt weer politiek.Straks verkiezingen en geen beslissing over parkeerbeleid genomen .De gevestigde orde is weer herkozen.
  En vlak voor of tijdens een vakantie periode word het er weer even doorgedrukt.Of moet Baas weer in de bres .Wanneer was dat ook alweer ?O ja januari toen moest er een beslissing komen over SVL .Het kostte Baas bijna zijn kop.Onze wethouder?Die had een last minute reis geboekt .Ik denk dat HIJ nu doorslaggevend moet zijn in betaald parkeren.Tenminste lijkt me wel logisch dat hij zich nu opofferd.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: