WESDA+

joke21Onder “Bescheiden Blijven” schreef ik dat de Raad er verstandig aan zou doe om haar fusie ambities te beperken tot Andijk en Stede Broec en niet in te gaan op de suggestie van het college om daarin ook Drechterland en Wervershoof in te betrekken. [WESDA]

Tot mijn verbazing lees ik in het NHD, dat een raadsmeerderheid voorkeur heeft voor een nog ingewikkelder variant. WESDA+, waarbij de plus staat voor de toevoeging van Hoorn.

Bedenker van deze variant is de sympathieke huisvrouw van christelijke huize Joke Kuijsten, die ons al vaker heeft verrast via haar weblog “Uit de keuken geklapt”.

Te vrezen valt dat mevrouw Kuijsten uitsluitend het “Reformatorisch Dagblad” leest en haar zodoende is ontgaan, dat er in de betrokken gemeenten nog wat afwijzende geluiden zijn te horen voor wat betreft een fusie met (of het afstaan aan grondgebied aan) Hoorn.

kaartDe kans, dat ze in Drechterland en Wervershoof (beide grenzend aan Hoorn) zullen roepen, “gelukkig maar dat Enkhuizen zich er nu ook mee bemoeit, want anders zouden we er nooit zijn uitgekomen”, acht ik dan ook gering.

Het gesprek met Hoorn hoeft niet tot een fusie te leiden laat ze trouwhartig weten. Oh nee? Maar waar wil je dan met Hoorn over praten?

Over hoeveel grond Wervershoof en Drechterland moeten afstaan, zodat Hoorn wat meer ruimte krijgt?

Bovendien, als je even doorpakt, betrekt je de drie nog resterende Westfriese gemeenten er ook bij en kom je uit op het voorstel dat Hoorn al eerder deed.

West-Friesland = Hoorn en omstreken.

Mij kan het eerlijk gezegd niet schelen, de afstand tussen burgers en politici is nu al zo groot, dat er nauwelijks sprake zal zijn van een waarneembaar verschil mocht de Groot Hoorn variant het uiteindelijk worden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: