Erfpachtcanon

Uit betrouwbare bron heb ik inmiddels begrepen dat, anders dan ik veronderstelde, wel degelijke bekend was wat de nieuwe erfpacht zou worden voor het terrein waarop de Uilenbanen waren gevestigd.

De gemeente heeft de exploitant laten weten dat na afloop van het contract [2018] de erfpacht verhoogd zou worden naar 41.580.- euro. (Nu 7.700).

Dit maakt het volstrekt onaannemelijk, dat zich op korte termijn een nieuwe exploitant voor de Uilenbanen zou melden.uilen

Daarmee is wordt het ook steeds raadselachtiger waarom de gemeente de aanschaf ervan in een besloten Presidium meende te moeten “regelen” en waarom er zo’n haast moest worden gemaakt om dit voorstel door de voltallige Raad te “jassen”.

Opvallend is ook dat geen enkel raadslid tot dusver de moeite genomen heeft om zijn besluit voor die aankoop nader toe te lichten.

Binnenkort, naar ik hoop, wat meer over het taxatierapport. Door een onroerende goed makelaar (alsof de gemeente onroerend goed kocht, in plaats van een bedrijfsactiviteit).

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Erfpachtcanon”

  1. Christian, je bent een lichtend voorbeeld voor je collega raadsleden in de zin dat je bereid bent om je standpunten (die ik niet altijd deel) te verklaren/verdedigen.
    Wat je collega’s betreft, ze hoeven niet hier te reageren, ze mogen dat ook op hun eigen site doen. Waar ik me als kiezer aan erger, is dat ze daartoe niet eens een poging toe doen.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: