Verkiezingen 2022.

Begin 2022 worden er weer nieuwe gemeenteraadsverkiezingen gehouden, die meestal als volgt verlopen.

Één of twee maanden voor de verkiezingen, beginnen de deelnemende partijen ons lastig te vallen met het doen van beloften, die ze de komende vier jaar niet zullen nakomen.

Vanuit de gedachte, dat hoe mooier de belofte, hoe meer stemmen. Tijdens de laatste verkiezingen werden zodoende ons allerhande zaken in het vooruitzicht gesteld, waarop de gemeenteraad geen enkele invloed kan uitoefenen.

Verder wordt terugblikken op bereikte resultaten als negatief ervaren. Er wordt van ons verwacht, dat we de afgelopen 4 jaar niets hebben geleerd en dat we ons als vanouds weer laten verleiden door nieuwe beloften.

Maar ik heb het afgelopen jaar glimpen gezien van een nieuw soort politicus.

Één die niet geobsedeerd is door het verkrijgen van macht, maar die het als zijn primaire taak ziet om de macht te controleren en daar waar nodig te corrigeren.

Voor wie democratische uitgangspunten belangrijker zijn dan bureaucratische opvattingen.

Bestaan die ook in Enkhuizen, dan wil ik hem/haar graag ruimte op mijn blog aanbieden, in de aanloop naar de verkiezingen. Ruimte, waarin hij onder eigen naam, onderwerpen naar eigen keuze aan de orde kan stellen.

Partij kan me niet schelen, enige voorwaarde is, dat hij/zij van plan is om mee te doen aan de verkiezingen en bereid is om maandelijks tenminste één standpunt te publiceren, waarover de lezers kunnen discussiëren.

Ik heb ruimte voor drie durfal ‘s, wie het eerste komt, wie het eerst maalt.

Stuur een mail naar pimsep@gmail.com

Ga terug naar normale weergave door op berichten te klikken.

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: