Aan het licht brengen.

Goed, dat de vorige gemeenteraad enorme steken heeft laten vallen zal iedereen zo langzamerhand wel duidelijk zijn. Maar het kan toch niemand ontgaan zijn, dat degenen die de problemen veroorzaakt hebben geen deel uitmaakten van de gemeenteraad, maar van de lokale bureaucratie.

Degene die de problemen veroorzaakt hebben zitten lekker thuis met pensioen of wachtgeld. Bij zijn vertrek liet Struijlaart de krant weten dat wat hem betrof het taxatierapport openbaar mocht en waarom hebben de achterblijvers geen gehoor gegeven aan dat royale gebaar van onze vertrokken wethouder.

Per slot van rekening was hij degene die het taxatierapport in ontvangst nam, er uit concludeerde, dat het bewijs van marktconformiteit was geleverd en dat daarmee aan alle eisen (inzake ongeoorloofde staatssteun) was voldaan.

En onmiddellijk nadat hij dat had vastgesteld, veiligheidshalve verordonneerde, dat de inhoud van het rapport voor onbepaalde tijd geheim moest blijven.

Wat ik van de inhoud van het rapport weet, is dat je na twee minuten beseft dat het een doorgestoken kaart is. Wat me verbaasd, is dat 9 van de 10 partijen, die beweren het te hebben ingezien, dat niet ontdekt hebben.

Maar misschien hebben die negen het rapport wel helemaal niet ingezien. Daar moet je voor naar het stadhuis tijdens kantooruren en niet iedereen heeft daar tijd en gelegenheid voor.

En dus is de oude raad bijna een jaar lang bezig geweest om, in het diepste geheim, onder leiding van bureaucraten, die bewezen hebben niet in staat te zijn een frauduleus rapport te herkennen als ze het onder ogen krijgen (en met de duurbetaalde hulp van degenen die het frauduleuze rapport hadden gemaakt) een oplossing te vinden voor het probleem dat ze (de bureaucraten) hadden veroorzaakt.

Het onbedoeld verstrekken van miljoenen aan ongeoorloofde overheidssteun.

Voor al dat onbedoeld is een vondst. Hoe weten ze dat? Is daar onderzoek naar gedaan en zo ja door wie. Is dat onderzoek voorgelegd aan de gekozen toezichthouder of hebben die er niet naar gevraagd?

En waarom niet?. Omdat ze zich voornamelijk bezig lieten houden met allerlei onderzoekjes naar de oplossing van het probleem en daarom niet in de gaten hadden, dat er geen enkel onderzoek gedaan werd naar de oorzaak van het probleem.

Of als dat onderzoek wel was gedaan, het gedaan was door dezelfde mensen die geen flauw benul hadden dat ze voor miljoenen aan overheidssteun verstrekten en dat feit jarenlang hadden ontkent.

Of door hun superieuren, die het hadden moeten ontdekken, maar nu eenmaal het verschil tussen knollen en citroenen niet weten.

Het is Pasen, tijd om de gewoontes van de oude raad van ons af te werpen en een nieuw begin te maken en ons niet langer door bureaucraten te laten wijsmaken dat alles geheim moet blijven.

Opdat de fouten, die ze gemaakt hebben en die ze ongetwijfeld in de toekomst zullen blijven maken, niet aan het licht zullen komen?

Dat zou de domheid ten top zijn.

Prettige Pasen iedereen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Aan het licht brengen.”

 1. “Wat ik van de inhoud van het rapport weet, is dat je na twee minuten beseft dat het een doorgestoken kaart is. ”

  Dit vind ik zo knap van jou Pim. Je kent het rapport niet, wil nu je wel de kans en macht hebt zelf te lezen het niet inzien. En toch trek jij al deze conclusie.

  Het is een psychologisch effect dat als je maar vaak genoeg tegen jezelf zegt dat je een paard bent je het ook als waarheid gaat zien.

  Na alle beloftes en uitspraken voor de verkiezingen door jou en helaas niet nu de actie die ik van jou had verwacht verlies je bij mij wel de geloofwaardigheid. En verwordt ook jij tot een persoon die zich gezapig de kont draait in het Pluche .
  Jammer. Groet, Bram

  Like

  1. Bram, als je me daadwerkelijk had gevolgd, dan had je geweten dat ik al ettelijke keren de in het rapport voorkomende berekeningen heb gepubliceerd. Dat ik de inhoud van het rapport niet ken heb ik nooit beweerd, het is een bewering, die jij me in de mond legt en waarvan je vervolgens de juistheid gaat betwisten.

   Het is de zogenaamde stropop-techniek. Tegenstanders iets in de mond leggen, dat lijkt op wat ze hebben gezegd, om vervolgens je eigen interpretatie van wat ze gezegd hebben te gaan bestrijden.

   Nadat je vier jaar lang als stropop voor het college hebt uitgesloofd (in de hoop dat je daarmee je illegaal bezette ligplaats kon behouden) heb je je rol van stropop kennelijk opnieuw leven in ge blazen. Het zal je opnieuw geen stap verder brengen.

   Like

   1. Waarin maar weer duidelijk is dat jij niet schoomt om onwaarheden als feiten te bestempelen. Mijn ligplaats is nooit illegaal geweest. Altijd in overleg met havendienst, gemeente, leges en liggelden betaald, zelf steigers gebouwd voor eigen kosten etc.
    Ik zal je met rust laten verder. Ik had voor de verkiezingen de ijdele hoop dat jij met jouw verkiezing als raadslid wel een stap verder zou zetten en komen. Maar helaas blijven jouw bijdragen herhalingen van voorafgaande beweringen die slechts gedeeltelijk op feiten berusten.
    Zoals ik gekozen heb om wat betreft mijn ligplek niet verder te strijden maar in een uitzichtloze eeuwige strijd eieren voor mijn geld te kiezen om de rust in mijn leven te krijgen kom jij ook ooit tot die conclusie hoop ik.
    Groet, Bram

    Like

     1. omdat emoties en onzekerheden moeilijk vol te houden zijn en zoals de voorzieningenrechter die mij uitstel gaf zei: “in principe heeft U het recht aan Uw kant alleen het zal jaren en veel geld vergen om het ook te krijgen. ”
      Als een gemeente haar hakken in het zand heeft gezet draven ze door met rechtszaken. Ik als klein zelfstandige kon dat niet vol houden. Iets wat mij tot op de dag van vandaag pijn doet als het onderwerp weer ter sprake komt.

      Ondertussen huur ik nu een woning die voor anderen beschikbaar zou zijn als ik mijn ligplaats en schip had kunnen behouden. De plek waar het schip lag is nu ongebruikt. En dat met de woningnood van dit moment.
      Logica???
      Als raadslid ben ik niet altijd even lief geweest voor ambtenaren en college, en dan komt de “wraak” op het moment dat je raadslid af bent.

      Geliked door 1 persoon

  2. Beste Bram,

   Pim probeert vernieuwing te brengen. Al 10 jaar! (wat een doorzetter) Op een inzichtelijke wijze laat hij de gekte van het systeem zien.
   De Overheid, met zijn denken over samenleven, is vastgelopen met zijn instituten en zijn politiek.
   Er moet vernieuwing komen en dat zal niet meevallen(de samenleving is uit elkaar aan het vallen). Het is onredelijk van je om Pim, die er nog geen maand zit, te verwijten dat hij hetzelfde doet en zijn kont in het pluche draait.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: