Niet om de macht, maar om het gezag.

De enige 3 partijen die tijdens de verkiezingen stemmenwinst hebben geboekt zijn Enkhuizen Vooruit, de Piratenpartij en mijn persoon.

Gezamenlijk 30% van de stemmen, dus nog geen meerderheid, maar wat hun bindt is een gezamenlijke afkeer van de achterkamertjespolitiek, waarmee de “oude” partijen hun zin tot dusver hebben weten door te drijven.

Het REZ is als een soort steenpuist waarin zich in de loop der tijd een enorme hoeveelheid vuil (in de vorm van onwaarheden) heeft verzameld. Het is van essentieel belang dat die steenpuist uit de Enkhuizer politiek verdwijnt en het “vuil” naar buiten komt, zodat er aan een gezamenlijke toekomst kan worden gewerkt.

Ik ben het wat dat betreft volstrekt oneens met analyses van Buit (D66) en Keesman (SP) in het NHD van vandaag.

In een democratische bestel gaat het er uiteindelijk niet om hoeveel macht je via de achterkamers kunt verwerven, maar hoeveel gezag je weet uit te stralen door eerlijk te zijn en openbaarheid na te streven.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Niet om de macht, maar om het gezag.”

 1. Zou er dan toch ??? De gevestigde ouwe hap , doet wel heel veel moeite , zij glibberen als AAL in de overlevingsbak , in de roeiboot van de visser . Gerookt zijn ze nog misschien te pruimen .

  Like

 2. 700 inwoners hebben goed opgelet en gunnen jou de mogelijkheid, om de werkelijke gang van zaken rond het REZ is gegaan.Voorwaar een prestatie. GEFELICITEERD.

  Like

 3. Gefeliciteerd Pim nu moet je het mijnenveld in. Veel sterkte!! In elk geval ben je opgestaan tegen de achterkamertjes politiek en hebben mensen dat herkent. Kortom verzet plegen is geen verloren strijd.

  Like

 4. Onhandig . Handig , kun je er van zeggen , voor de Zwijgende partijen .
  Alleen al vertellen aan je moeder dat je een snoepje gejat hebt , maakt
  het zuur in je mond “ZOETER.”

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: