Lijsttrekkersdebat.

Ik heb de griffier, die de gespreksonderwerpen heeft bepaald voor de debatavond van vandaag het volgende laten weten.

“Ik ben bereid om met de SP te discussiëren over het misbruik van bevoegdheden van college en raad, desnoods over haar verwijt dat mijn deelname aan de verkiezingen neerkomt op kiezersbedrog, maar als de discussie over een vaststaand feit moet gaan, dan bedank ik voor deelname.”

De griffier heeft daar als volgt op geantwoord.

“Ik vind het jammer dat je er zo in staat. Het gaat niet om de stelling of de wijze waarop deze is geformuleerd. Het gaat om de politieke inhoud die jij in het debat naar voren wilt brengen. Je bent volledig vrij om dat op jouw manier in te vullen. Andere partijen kunnen daar dan weer op reageren.”

Ik begrijp daaruit, dat ik vrij ben in de keuze waarover met de SP in debat wil gaan. Mijn keuze is het volgende.

“dat ik aan deze verkiezing deelneem om een einde te kunnen maken aan het misbruik van bevoegdheden door college en raad en de gevolgen van dit misbruik (dat ik schat op een miljoenen verlies aan inkomsten voor de gemeente) ongedaan wil maken.”

Het zal één van de 6 debatten zijn vanavond. Zaal is open vanaf 19.00. Debatten beginnen om 20.00 uur. Ze zijn ook via internet te volgen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Lijsttrekkersdebat.”

  1. Dat is het enige moment in ons ‘democratische Nederlandland ‘ als Niet ! gebonden / gekozen bewoner , dat je kan zeggen welke misstanden er zoal binnen het Democratisch Gekozen bestuur van je woonplaats heeft plaatsgevonden . De griffie , weet alles , mag elk stuk inzien . Door zijn zwijgplicht Is alles gesloten wat hij weet . Maar is er in een richtlijn vastgelegd , wat deze ambtenaar mag bepalen wat er gezegd mag worden op welk moment ?

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: