Misbruik van bevoegdheden (recht)

Een college is bevoegd om gemeentegrond te verkopen. Zij maakt echter misbruik van die bevoegdheid als zij, willens en wetens, die grond ver benden haar marktwaarde verkoopt.

Het college verkocht grond voor minder dan 2 % van haar werkelijke waarde.

Een gemeenteraad is bevoegd geheimhouding op te leggen. Maar ze maakt misbruik van die bevoegdheid, zodra ze gebruik maakt van oneigenlijke argumenten om die geheimhouding op te leggen.

De enige functie van het taxatierapport van Fakton/BaseValue was, om het bewijs te leveren, dat het door Orez bv uitgebrachte bod, marktconform was.

Zodra dat bewijs (met behulp van het rapport) was geleverd, was de weg vrij voor de gemeente om de overeenkomst met Orez bv te tekenen.

Zodra de overeenkomst met Orez was ondertekend, had het rapport voldaan aan haar functie en kon de inhoud ervan zonder bezwaar worden geopenbaard.

De door de raad gehanteerde argumenten om openbaarmaking te verhinderen zijn oneigenlijk en houden daarom misbruik van bevoegdheden in.

Mijn kandidaatstelling voor de gemeenteraad van Enkhuizen, dient gezien te worden als een daad van verzet tegen dat misbruik.

Een vreedzaam en democratisch verzet tegen het misbruik van bevoegdheden door de zogeheten “bevoegde instanties” in Enkhuizen.

Het college en de gemeenteraad.

Wie mij in dat verzet tegen de bevoegde instanties wil steunen, kan dat doen door op lijst 10 te stemmen.

Maar mijn kandidatuur is niet alleen maar verzet. Het ook een poging om de gevolgen van het misbruik van bevoegdheden door college en raad (een miljoenenverlies aan inkomsten voor de gemeente) ongedaan te maken.

Zo mogelijk met hulp van de nieuw gekozen raad.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Misbruik van bevoegdheden (recht)”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: