In Enkhuizen doen er 10 partijen en één persoon (Chris Segerius) mee aan de verkiezingen. Segerius doet mee om te verhinderen, dat het grootschalig bedrog (waar Enkhuizen slachtoffer van is geworden) door de (voor het bedrog verantwoordelijke) autoriteiten in de doofpot wordt gestopt.
Het bedrog bestaat uit het valselijk doen voorkomen, dat het door de gemeente geaccepteerde bod voor de herinrichting van het recreatieoord, marktconform was.
Het bewijs, dat dit niet het geval was, ligt besloten in het taxatierapport dat (in opdracht van Droomparken) door Cushman & Wakefield is gemaakt van het plan Vesting.
Op basis van dit plan is de Anterieure Overeenkomst inzake de herontwikkeling van het recreatieoord tussen de gemeente en de firma Orez bv gesloten.
Het door de gemeente geaccepteerde bod is gebaseerd op een geschatte opbrengst uit ontwikkeling van circa 10 miljoen, terwijl C&W de opbrengst uit ontwikkeling schat op 80 miljoen.
De gemeenteraad van Enkhuizen heeft (op verzoek van het college) geprobeerd om de vergelijking tussen de beide opbrengsten (voor de inwoners van Enkhuizen) onmogelijk te maken.
Door het geheim verklaren van het document, dat de berekening bevat van de door de gemeente geaccepteerde opbrengst. (circa 10 miljoen)
Feitelijk heeft de gemeenteraad zodoende het bewijs van bedrog (door het college) geheim verklaard en daardoor zichzelf medeplichtig gemaakt aan dat bedrog.
Segerius is van zins aangifte te doen van dat bedrog, als hij daarvoor tenminste een mandaat van de Enkhuizer kiezers krijgt.
Hieronder beide berekeningen van de opbrengst uit ontwikkeling. (opbrengstpotentie) van respectievelijk Droomparken en de Gemeente.

