Stokje voor steken.

Zowel CDA als SP beloven in hun verkiezingsprogramma dat de geheimhouding van het taxatierapport van Fakton zal worden opgeheven. Zelf hebben ze al maanden het rapport kunnen inzien en weten ze wat er in staat. Alleen hebben ze daaruit nog niet de logische conclusie getrokken.

Namelijk, dat het rapport NIET het bewijs is van een marktconform bod van Orez bv. Die conclusie maakt een volgende conclusie namelijk onvermijdelijk.

Als de taxatie niet het bewijs is van een marktconform bod, dan zijn de raad en de bevolking op dat punt voorgelogen.

Het voorliegen van de bevolking hoort er, volgens Machiavelli, gewoon bij en dat verklaart, dat partijen die macht nastreven (in Enkhuizen SP, VVD en CDA) er niet zo zwaar aan tillen als de bevolking wordt voorgelogen. Indien (in hun ogen) noodzakelijk doen ze er zelf vrolijk aan mee.

Dus wat is belofte van CDA en SP (dat wij over een aantal maanden ook mogen weten wat zij inmiddels al 9 maanden weten) eigenlijk waard? Helemaal niets.

Als deze partijen er in de afgelopen 9 maanden niet in geslaagd zijn om vast te stellen, dat het bod van Orez (€ 335.000,-) in geen enkel opzicht marktconform is geweest, dan gaan ze dat straks ook niet meer vast stellen.

Er is dan een fonkelnieuwe coalitie, die geen gedoe meer uit het verleden wil.

Er zullen nieuwe smoezen verzonnen worden. Als verklaring voor hetgeen er is gebeurd en de kwestie beland in de doofpot.

Tenzij voldoende kiesgerechtigde Enkhuizers me een mandaat verschaffen om daar een stokje voor te steken en me zodoende in staat stellen om de gevolgen van die miljoenen fraude ongedaan te maken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Stokje voor steken.”

  1. Kijk maar waar false voorstelling van zaken en gedachte toe lijd , in de wereld van macht en politiek .
    Zal ik de Toelage affaire noemen , of van “put in” in een andere en vrije ‘taal’ uitleg en bedoeling ?

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: