Oorzaak & gevolg

Het is een misverstand te denken, dat ik aan de verkiezingen mee doe om de oorzaak van het debacle REZ bloot te leggen. Dat heb ik (op wat details na) al ruimschoots op mijn blog gedaan.

Ik ga me niet inspannen om in het gezelschap te mogen verkeren van dames en heren, die me de afgelopen 4 jaar met de nek hebben aangekeken en die nu niet beter weten dan me van kiezersbedrog te beschuldigen.

Ik doe mee, omdat ik de gevolgen, een miljoenen verlies aan inkomsten voor de gemeente, zoveel mogelijk ongedaan wil maken. Als me dat gelukt is ga ik weer mijn eigen leven leiden.

Wat de SP daar ook van mag vinden.

Dat ongedaan maken lukt alleen maar als we ophouden met het ontkennen van de oorzaak. Waar op dit moment nog steeds 9 van de 10 raadsfracties mee bezig zijn.

De oorzaak is, dat het college nog steeds volhard in de bewering, dat het bod, dat door Orez bv was uitgebracht (€ 335.000,-) marktconform was.

En dat ze daarin gesteund wordt door 9 van de 10 raadsfracties, die het rapport inmiddels hebben ingezien en dus inmiddels beter zouden moeten weten.

Maar in plaats daarvan, het bewijs van een valse voorstelling van zaken (door het college) geheim hebben verklaard.

De enige manier om de opgelopen schade te herstellen is te erkennen, dat er (als gevolg van die valse voorstelling van zaken door het college) ongeoorloofde staatssteun is verleend aan Orez bv.

Wat het mogelijk maakt om Orez bv voor de keuze te stellen die onterecht verkregen steun terug te betalen, dan wel die steun ongedaan te maken door nietig verklaring van de overeenkomst waarin ze werd verleend.

De reden waarom de raad weigert om die oplossing te accepteren is, dat ze dan moet erkennen gefaald te hebben in haar functie van toezichthouder.

De verleiding voor de nieuw te kiezen toezichthouder, om precies het zelfde te doen als haar voorganger is enorm. Immers, van de huidige 17 leden staan er 12 op verkiesbare plaatsen.

Een ruime meerderheid, die er belang bij heeft om het eigen falen opnieuw te verbergen door de kwestie in de doofpot te stoppen.

Zelfs als dit ten koste zou gaan van de mogelijkheid om het inkomstenverlies van Enkhuizen ongedaan te maken.

Tot dusver is voor de zittende raad geen (door de gemeente te betalen) prijs te hoog gebleken om de eigen reputatie in stand te kunnen houden.

Ik doe dus aan de verkiezingen mee om te voorkomen, dat de “oorzaak” door de huidige raadsleden in de doofpot wordt gestopt, zodat het mogelijk wordt, om de “gevolgen” te repareren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Oorzaak & gevolg”

  1. Volharden in de strijd tegen onrecht , dat is wat een mens siert . Diegene die dat doen zijn nooit op gewin uit en ook geen standbeeld , of straatnaam bordje . Maar ze hebben groot gelijk . Angsthazen waar ze tegen strijden gaan vaak tegen een grote pol gras aanzitten of rennen weg . Pim het zal je lukken . Mijn zege heb je .

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: