Democratische aanpak.

Het doel is dus om de 7000 kiesgerechtigden in Enkhuizen, die het helemaal niets kan schelen hoe de gemeenteraad is samengesteld (en die daarom de vorige keer niet zijn gaan stemmen) deze keer een reden te geven, om wel te gaan stemmen.

Door mijn manier van kandidaatstellen heb ik het mogelijk gemaakt om met democratische middelen (verkiezingen) een met bureaucratische middelen, (waaronder bedrog) behaalt resultaat ongedaan te maken.

Door mijn belofte dat ik, als ik wordt gekozen, aangifte zal doen van bedrog bij het tot stand komen van de overeenkomst met Orez en ik de eigenaar van die overeenkomst (Droomparken) voor de keus wil stellen.

Ofwel de ten onrechte ontvangen overheidssteun terug te betalen, dan wel nietigheid van de met haar gesloten overeenkomst tegemoet te zien.

Anders dan dat de raad zichzelf wijsmaakt, heeft ze geen enkele rol gespeeld bij het tot stand komen de overeenkomst met Orez bv.

Onderhandeling zijn steeds in het diepste geheim gevoerd. De aangegane verplichtingen zijn haar pas op 28 juni 2021 (ruim 2 jaar nadat ze waren aangegaan) meegedeeld.

Verantwoordelijk voor deze gang van zaken zijn de kiezers (waaronder ikzelf) die op de in de raad zittende partijen hebben gestemd.

Tijd om ook aan de niet stemmende inwoners te vragen of ze tevreden zijn met het tot dusver behaalde resultaat inzake de verkoop van het recreatieoord.

Ze verkeren tijdens de aankomende verkiezingen in de unieke positie om een keuze te maken uit twee mogelijkheden.

Het in stand laten van het behaalde resultaat, (opbrengst van € 335.000,-) iets waar het college en vrijwel de volledig raad de voorkeur aan geeft.

Dan wel de met behulp van bedrog afgesloten overeenkomst te laten ontbinden en een nieuwe overeenkomst af te sluiten. Waar ik voorstander van ben.

Kortom een heldere keuze voor de niet stemmers. Door niet te stemmen blijft alles zoals het is, door op mij te stemmen breng je verandering teweeg.

Probleem is alleen om hen bewust te maken van het bestaan van die keuze. Dat lukt volgens mij alleen maar goed, als de mogelijkheid van die keuze landelijk bekendheid zou krijgen.

Dat betekent, dat er persbericht onder de aandacht van de landelijke media moet worden gebracht. De meeste kranten hebben een speciaal email adres waar je persberichten naar toe kunt sturen.

Mijn vraag is, zijn er mensen bereid om onderzoek te doen naar die email adressen van de Telegraaf, het AD, de Volkskrant, de NRC en Trouw. Als je zo’n adres gevonden heb zet hem dan als reactie op heb blog of de Facebook groep Beter Bestuur Enkhuizen.

Ga ik morgen verder over hoe we het beste van die adressen gebruik kunnen maken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Democratische aanpak.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: