Aan het zicht onttrekken.

Nog even terug naar het taxatierapport van Fakton dat volgens het college het bewijs vormt, dat het door Orez bv uitgebrachte bod marktconform was.

Eerst maar de cijfermatige uitwerking van het bewijs, dat door op één na alle fracties (op verzoek van het college) geheim is verklaard.

We zien dat bij het deelgebied recreatiewoningen (Villa Park) de opbrengst uit de verkoop van recreatiewoningen niet is meegeteld. Bij de waardebepaling is alleen rekening gehouden met de opbrengst uit de verkoop van grond.

Ook de waarde van het deelgebied camping is opmerkelijk. € 265.550,-.

In het taxatierapport van Cushman & Wakefield wordt het bouwrijp maken van een object met 200 recreatie kavels begroot op ruim 3 miljoen.

Facton daarentegen taxeert de waarde van een bouwrijp gemaakte camping op nog geen 10 % van het geïnvesteerde bedrag.

C&W taxeren de kavelwaarde van kampeerkavels op € 40.000,- per kavel omdat de verhuur van die kavels € 2000,- per jaar oplevert. Wat 5% is van € 40.000,-.

Waarde van kavels voor recreatiewoningen schat ze gemiddeld op het dubbele.

Zodat de waarde van een bouwrijp gemaakte camping met 200 kampeerkavels al gauw 8 miljoen is. De waarde van een camping met uitsluitend kavels voor recreatiewoningen kan op het dubbele worden geraamd..

Het is verbijsterend, dat van de 10 partijen in de raad er maar één is die erkent dat de getoonde cijfers niet het bewijs zijn van een marktconform bod, maar het bewijs van een leugen (van het college) over een marktconform bod door Orez.

En dat die negen anderen. tot vier weken voor de verkiezingen, nog steeds niet bereid zijn gebleken, om die leugen over de marktconformiteit van dat bod, te erkennen, maar haar nog steeds geheim willen blijven houden.

Het college had het bod van Orez bv al op voorhand als zijnde marktconform. geaccepteerd. Fakton moest dat alleen nog even cijfermatig onderbouwen en heeft daarin het jammerlijk gefaald. Vandaar de noodzaak tot geheimhouding.

Inmiddels heeft dezelfde firma (voor meer dan € 30.000,-) van het college een nieuwe opdracht gekregen.

Opnieuw om een, door het college vooraf gekoesterde opvatting, cijfermatig te onderbouwen. Ook voor deze opdracht zal ze jammerlijk falen.

In plaats van onderzoek te doen naar de reden voor het voortdurende bedrog, geeft het college externe bureaus de opdracht om haar bedrog (zo goed als mogelijk) aan het zicht te onttrekken.

Nog steeds met de volledige instemming van vrijwel de voltallige raad.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Aan het zicht onttrekken.”

    1. Die mis je inderdaad. Ik denk dat ik al 10 keer het uittreksel van het C&W rapport, waar ik naar verwijs, heb gepubliceerd. Er is tot dusver geen raadslid (die beide rapporten hebben ingezien) die mijn weergave van de feiten heeft betwist.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: