Kom maar op.

Dat de SP mij er van beschuldigt kiezersbedrog te plegen is “nieuws” dat ze bij het NHD nog wel durven te publiceren.

Maar dat de Enkhuizer colleges hun raad en de bevolking hebben bedrogen door net te doen alsof het door Orez bv uitgebrachte bod op het REZ “marktconform” was, is nieuws dat ze liever niet naar buiten brengen.

Terwijl ik dat nieuws (sinds juni 2021) inclusief het bewijs met enige regelmaat op mijn blog heb gepubliceerd.

Het bewijs voor dat bedrog ligt besloten in de berekeningen van Fakton die de raad inmiddels geheim heeft verklaard. Ze staat hieronder.

Dank zij uitgebreid lager onderwijs weet ik hoe je een bod kunt berekenen. Je berekent de te verwachten opbrengst, trekt daar de te maken kosten en de winst die je wil maken vanaf en ziedaar, het bedrag dat overblijft kun je bieden.

Dus niet schrikken en weglopen, dit is iets dat iedereen met uitgebreid lager onderwijs kan bevatten. Opbrengst – ( Kosten + Winst) = Bod . Of nog gewichtiger, alleen met letters, zodat het op algebra lijkt. O-(K+W) = B

Eerst even de opbrengst die Cushman & Wakefield berekenden voor het Villa Park.

Voor iedereen met alleen lager onderwijs te begrijpen, 200 recreatiewoningen tegen een gemiddelde prijs van 400.000,- (inclusief BTW) is 80 miljoen.

Die vier ton (inclusief BTW) lijken me wat aan de lage kant. Volgens mij hadden de Beach houses die vorig jaar al zijn verkocht een prijskaartje van € 250.ooo,- voor de kavel en € 300.000,- voor de woning (exclusief BTW)

Wat stelt Fakton daar tegenover? Die laat de opbrengst uit recreatiewoningen buiten beschouwing, verkoopt alleen de bouwrijpe grond en komt zodoende op een opbrengst van 10 miljoen.

Een verschil van 70 miljoen in geschatte opbrengst en onze doorgewinterde zakenman, die zijn handtekening onder de overeenkomst met Orez zette (en nu met behoud van wachtgeld op zijn lauweren rust) had helemaal niets in de gaten.

Hetzelfde gebrek aan inzicht teistert ook het resterende deel van B&W. Nog steeds is men er van overtuigd dat € 335.000,- voor een heel recreatieoord marktconform is.

We worden bestuurd door regenten, die denken dat de bevolking uit imbecielen bestaat.

Onder toezicht van een gemeenteraad, die ruim 7 maanden nadat haar de beide documenten ter inzage waren gegeven nog steeds niks in de gaten heeft en al mijn waarschuwingen ten spijt, doodleuk het bewijs van bedrog geheim verklaard.

Volgens mevrouw Keesman kan degene, die inhoud openbaar maakt van het door hun geheim verklaarde taxatierapport strafvervolging tegemoet zien.

Ik zou tegen mevrouw Keesman (en de gehele raad) willen zeggen, dit is jullie kans, waar wachten jullie in hemelsnaam nog op.

Het is inmiddels de zoveelste keer dat ik die door jullie geheim verklaarde inhoud naar buiten breng, dus kom maar op.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: