Kiezersbedrog?

Dan nu de beschuldiging van Keesman en haar consorten (in het pamflet), dat als ik gekozen zou worden, ik me onvermijdelijke schuldig zou maken aan kiezersbedrog.

Het bewijs hiervoor levert men (als bij de SP gebruikelijk) met behulp van een stropopredenering.

Een stropopredenering houdt in, dat je eerst een karikatuur maakt van de opvattingen van je tegenstander, om vervolgens te “bewijzen” dat deze (door jezelf gemaakte vertekening van de werkelijkheid) neer komt op verwerpelijk gedrag van je tegenstander.

Het filmpje over ene Hans Brusselmans (waarmee de SP dacht de kandidatuur van Frans Timmermans onderuit te kunnen halen) is een typisch voorbeeld van zo stropopredenering.

Keesman en consorten proberen in hun pamflet en met behulp van zo’n zelfde soort redenering mij kiezersbedrog in de schoenen te schuiven.

Laat ik daarom, ter bestrijding van dit kwalijke gedrag, voor de zoveelste keer mijn werkelijke standpunt herhalen.

In deze kwestie spelen drie documenten een hoofdrol.

  • De door Orez bv uitgebrachte OFFERTE, ook wel exploitatieopzet genoemd.
  • De TAXATIE van die offerte, teneinde te kunnen vaststellen of die offerte marktconform was. Volgens het college is de TAXATIE het bewijs dat de OFFERTE marktconform is.
  • De OVEREENKOMST die gebaseerd was op de OFFERTE en gesloten werd nadat door middel van de TAXATIE “bewezen” was dat OFFERTE marktconform was.

Het college heeft de inhoud van deze 3 documenten lange tijd verborgen weten te houden voor de gemeenteraad. Wat vrij eenvoudig was omdat de raad lange tijd totaal niet in de inhoud was geïnteresseerd.

Pas op 28 juni 2021 ging het college (mede als gevolg van de publicaties op mijn blog) overstag en maakte men 2 van de 3 documenten openbaar. De OFFERT en de OVEREENKOMST.

De inhoud van het derde document, de TAXATIE werd aan de raad ter inzage gegeven, maar tegelijkertijd werd haar een zwijgplicht opgelegd met betrekking tot de inhoud.

Dat is een bevoegdheid van het college, die geldig blijft tot de eerstvolgende raadsvergadering. Daarin moet de raad die zwijgplicht bevestigen anders wordt ze automatisch opgeheven. De raad besloot (op advies van het college) om de zwijgplicht te bevestigen. Die zwijgplicht blijft voortduren, totdat de raad een nieuw besluit neemt waarmee ze de zwijgplicht weer opheft.

Daarmee is de facto een doofpot gecreëerd. Er is vanaf 28 juni 2021 talloze keren over het REZ vergaderd. Altijd in beslotenheid. Dat zal zo blijven totdat de raad haar zwijgplicht weer opheft.

De TAXATIE is dus een cruciaal document, omdat ze het bewijs vormt, dat de OFFERTE marktconform was, waardoor de OVEREENKOMST (als zijnde marktconform) kon worden afgesloten.

Per 28 juni 2021 komt echter ook een vierde document vrij. Het is feitelijk de zelfde berekening die de gemeente heeft laten uitvoeren in de TAXATIE. Die berekening is uitgevoerd in opdracht van Droomparken door de gerenommeerde firma Cushman & Wakefield. (vanaf nu C&W)

Het waardeverschil tussen beide taxaties is maar liefst 30 miljoen in het voordeel van C&W. Uit dit verschil in waarde kan maar één conclusie worden getrokken.

De TAXATIE is niet het bewijs van een marktconforme OFFERTE, maar het bewijs van een brutale leugen over die marktconformiteit. De voltallige raad heeft derhalve het bewijs van een brutale leugen (van het college) geheim verklaard.

De voltallige raad (minus één) heeft geweigerd de geheimhouding van het bewijs van een brutale leugen op te heffen en beschuldigt mij nu, onder de aanvoering van mevrouw Keesman, van kiezersbedrog.

Ik dacht, dat de huidige raad met haar geheimverklaring van het bewijs van een brutale leugen van het college, haar dieptepunt had bereikt.

Maar het door de SP vervaardigde (op één na door alle anderen ondersteunde) pamflet heeft pijnlijk duidelijk gemaakt, dat je als raad nog dieper kunt zinken.

Door, om je eigen falen te kunnen verbergen, je bereidheid te tonen om anderen valselijk van kiezersbedrog te beschuldigen .

De volgende keer mijn beloften in het geval ik word gekozen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Kiezersbedrog?”

  1. Als jongen hadden wij het wel eens , als er weer een werd gelogen en aanwijsbaar misselijk verhaal of leugens werden verteld ( die is zo glad als een paling in een emmer snot .) En een hele mooie . is”Al is de leugen nog zo snel , de waarheid achterhaald hem wel .”

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: