Schimmig?

Ik was de eerste die (op basis van door het kadaster verstrekte informatie) op mijn blog publiceerde, dat het recreatieoord voor € 335.000,- van de hand was gedaan.

Ik kan me niet herinneren, dat het NHD dit feit ooit naar voren heeft gebracht.

Ik ben ook de enige die er melding van gemaakt heeft, dat een in opdracht van Droomparken uitgevoerde taxatie van het plan Vesting 30 miljoen hoger was uitgevallen, dan de (geheime) taxatie, die de gemeente Enkhuizen had laten maken en die door de gemeente tot marktconform was verklaard.

Opnieuw een feit (inmiddels 7 maanden oud), waar het NHD kennelijk nog steeds niet van op de hoogte schijnt te zijn. Ik heb er bij hun tenminste niets over gelezen.

Verder ben ik ook de enige, die uit het bovenstaande feit de logische conclusie heeft getrokken, dat als er een verschil zit van 30 miljoen tussen beide taxaties, de laagste taxatie nooit marktconform kan zijn en dat de bewering dat het wel zo is, niet anders is dan een brutale leugen.

Zodat op basis van de laatste conclusie, geconcludeerd kan worden, dat het college er (dank zij deze leugen) in geslaagd is, om gemeentelijk eigendom tegen 1 % van haar werkelijke waarde te verkopen.

Het college is weliswaar bevoegd tot het verkopen van gemeentegrond, maar ze maakt van die bevoegdheid misbruik, als ze die grond voor 1 % van haar echte waarde verkoopt aan een “bevriende” relatie. Zodat die de grond met winst kan doorverkopen aan een serieuze eindgebruiker.

Naar dat misbruik van bevoegdheden heeft bij mijn weten het NHD nooit enig onderzoek gedaan. Sterker nog, men doet voorkomen alsof het bestaan ervan voor haar niet duidelijk is en spreekt in dat verband van schimmig.

In werkelijkheid zijn de feiten (die er toe doen) sinds 28-6-2021 openbaar en hoef je ze alleen maar willen inzien. Een behoefte die ze bij het NHD kennelijk prima weten te onderdrukken.

De reden waarom ik me op het laatste moment kandidaat heb gesteld voor het raadslidmaatschap is niet om zitting te kunnen nemen op het raadspluche, zoals het NHD meent te moeten vermelden, maar omdat ik de gevolgen van dat misbruik van bevoegdheden ongedaan wil maken.

Door zoveel mogelijk door het college weggeven miljoenen terug te halen.

Ik heb daarvoor een plan dat niet geheim is, maar durf er niet op te vertrouwen, dat de prutsers die nu in de raad zitten de uitvoering van dat plan naar behoren kunnen begeleiden. Vandaar mijn kandidatuur.

Gelet op het bovenstaande had de volgende kop in het NHD me van toepassing geleken.

Chris Segerius doet allerlaatste poging om de (door het college en raad verspilde) miljoenen alsnog binnen te halen.

Maar omdat ze bij het NHD de meningen van raad en college voor feiten aanzien en de feiten, waar ik ze op wijs, aanzien voor persoonlijke meningen, waar ze geen aandacht aan hoeven te besteden, hebben ze de volgende kop bedacht.

Chris Segerius doet met blanco lijst gooi naar het raadspluche in Enkhuizen.

Vrij vertaald, de kansloze missie van iemand wiens ambitie het kennelijk is om op het raadspluche te zitten. Neerbuigender hadden gemeentelijke autoriteiten het niet kunnen formuleren. Het is duidelijk wiens brood het NHD eet.

In de krant wordt mijn verkiezingsstandpunt omschreven als “nu eindelijk eens de ’schimmige deal’ over het recreatieoord Enkhuizerzand openbaren.

Je moet journalist bij het NHD zijn om te denken dat er nog iets schimmigs is aan de overeenkomst tussen de gemeente en Orez. Voor de meeste van mijn lezers is die overeenkomst inmiddels gesneden koek.

Het is het college gelukt om gemeentelijk grondgebied voor slechts 1% van haar werkelijke waarde te verkopen aan een besloten vennootschap zonder ervaring, zonder personeel en met een vermogen van 200 euro.

Mogelijk gemaakt door een leugen over de marktconformiteit van de offerte en de hersenloze betrokkenheid van haar toezichthouder en de media.

Het enige wat overblijft is een poging tot reparatie van de toegebrachte schade. Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen. Niet langer als ambteloos burger, maar met een mandaat van de kiezer. Krijg ik dat niet, dan is het ook wat mij betreft klaar.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Schimmig?”

  1. Wie de macht heeft ” Gekregen ” Door toedoen van de kiezer , zoals in een echte democratie gebruikelijk is . Blijk / Lijkt mij ,na alle kinderachtige verstoppertje spelen , van die ( bijna alle ) gekozen leden . Het een volwassen besluit van een ieder te nemen , voor eigen waardigheid , om geloofwaardig te kunnen zijn aan die Democratische beginselen .

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: