Raad van elf.

Vanochtend net als alle andere mededingers de kandidatenlijst ingeleverd. Als elke lijst een zetel krijgt heeft Enkhuizen niet alleen met carnaval een raad van elf, maar permanent. Ik weet niet helemaal zeker of we daar trots op moeten zijn.

Van die 11 zijn er 10 partijen en één blanco lijst. Alle 10 partijen willen leuke dingen voor de mensen, waar helaas geen geld voor is. Mijn blanco lijst is de enige met een plan om geld binnen te halen voor al die leuke dingen die de andere partijen willen.

De partijen die al in de raad zitten zeggen ook een plan te hebben, alleen is dat een geheim plan waarover ze inmiddels (ik weet niet hoe vaak) al in het geheim over vergaderd hebben.

Essentieel voor het geheime plan is, dat de gemeentelijke taxatie van het door Orez gedane bod (€ 335.000,- voor de grond, als de gemeente € 2.65 miljoen aan eerder toegezegde inkomsten weer terugstort) niet in handen valt van Droomparken.

Anders valt het geheime plan van de gemeente t.a.v. Droomparken in duigen.

Negen van de tien partijen (die nu in de raad zitten) geloven, dat de taxatie, die ze inmiddels op aanraden van het college geheim verklaard hebben, het bewijs bevat, dat de overeenkomst met Orez marktconform is.

Dit rotsvaste geloof kan moeiteloos in stand blijven zolang men niet de moeite neemt het document in kwestie in te zien.

Één partij, Enkhuizen Vooruit, is inmiddels tot de conclusie gekomen, dat de taxatie geen bewijs is voor de marktconformiteit van de overeenkomst die met Orez werd gesloten, maar worstelt nog met de vraag welke gevolgen je aan die constatering kunt verbinden.

Als iets u niet duidelijk is of als u vragen heeft stel ze, ik beantwoord ze met liefde.

Wordt vervolgd.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: