De teerling is geworpen

Werd Keesman(SP) eergisteren in het Presidium (met haar vraag over het REZ) af geserveerd en verwezen naar de besloten bijeenkomst na afloop van de gewone raadsvergadering gisteren.

Van Galen (CDA) onderging gisteren het zelfde lot, toen hij tijdens de gewone raadsvergadering vragen stelde over het tijdstip, waarop de, op de taxatie rustende geheimhouding, zou worden opgeheven.

[Van Galen beseft kennelijk niet, dat degene die de geheimhouding oplegt, ook degene is die haar weer moet opheffen. In dit geval de raad. Waarbij gebruikelijk is, dat het college in staat gesteld wordt een advies te geven over een mogelijke opheffing. Dus opheffing voor de verkiezingen zit er sowieso niet in)

De wethouder deed haar uiterste best, maar kon niets zeggen over het tijdstip en nadere mededelingen konden slechts gegeven worden nadat de vergadering in beslotenheid zou zijn voortgezet.

Over de uitkomst van die besloten bijeenkomst heb ik alleen gehoord, dat de raad niet heeft besloten om de geheimhouding (van het taxatierapport) op te heffen.

Daarmee is de teerling geworpen, zijn de kaarten geschud en is er geen weg terug meer.

De verkiezingen in Enkhuizen zullen gaan tussen twee stromingen van tamelijk principiële aard.

Namelijk tussen hen, die vinden dat het bewijs van frauduleus handelen door de overheid geheim moet blijven en hen, die vinden, dat het bewijs van frauduleus handelen door de overheid openbaar gemaakt moet worden.

Met het bewijs bedoel ik natuurlijk het taxatierapport, dat door de overheid tot het bewijs van een marktconforme overeenkomst is verklaard.

Terwijl iedereen die de moeite heeft genomen om het “bewijs” in te zien (zoals Enkhuizen Vooruit bijvoorbeeld) beseft, dat die bewering over marktconformiteit op niet anders dan een brutale leugen berust en dat dit ook de reden is, dat de taxatie geheim moet worden gehouden.

Van alle in de raad zittende partijen heeft alleen Enkhuizen Vooruit zich voor het opheffen van de geheimhouding uitgesproken.

Daarnaast doet aan de verkiezing ook een nieuwe partij mee, die voorstander is van openbaarmaking. De Piratenpartij. Haar lijsttrekker, Bob Sikkema, heeft geprobeerd om door middel van een WOB verzoek openbaarmaking af te dwingen, hetgeen hem tot dusver niet is gelukt.

En dan doe ik ook nog mee. Met mijn streven de gevolgen van de frauduleuze handelswijze van het vorige en huidige college tot een minimum te beperken door te bewerkstelligen dat Enkhuizen krijgt waar ze (mijns inziens} recht op heeft.

Een eerlijke prijs voor hetgeen ze onderhands aan Orez bv heeft verkocht.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “De teerling is geworpen”

 1. Pim het blijft vreemd . Als niets naar buiten mag komen. Je mag het niet zeggen maar wel denken. Grond wat miljoenen waard is voor een appel en een ei verkocht. De mensen van Enkhuizen zijn de dupe.

  Like

  1. Ik zeg wat ik denk. Dat 8 van de 9 politieke partijen in de raad het bewijs van frauduleus handelen door het college geheim hebben verklaard. Het is nu aan de bevolking om mensen te kiezen die bereid zijn om die geheimhouding van het bewijs op te heffen.

   Like

 2. Beste Pim, met al je goede bedoelingen zal het je niet lukken dat de geheimhouding wordt opgeheven omdat al die partijen die dat tegen houden behoren tot de scheinheilige politieke partijen die het pluche meer waard is dan openbaarheid van bestuur te leveren.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: