Op de mouw spelden.

Voor de aardigheid de Presidiumvergadering van gisteravond teruggeluisterd. Zouden meer mensen moeten doen door deze link te volgen.

Uiteraard alleen punt 7 van de agenda, waar (op verzoek van de SP) het REZ behandeld zou worden.

Het agendapunt duurt (vanwege de geheimhouding) niet langer dan 1 minuut en 35 seconden

Mevrouw Keesman blijkt zich zorgen te maken over het feit, dat er partijen aan de verkiezing meedoen die dingen kunnen roepen waartegen zij (als gevolg van de zelf opgelegde geheimhouding) niets kan inbrengen.

Ik denk niet dat mevrouw Keesman zich zorgen over mij hoeft te maken. Wat ik roep is (anders dan wat zij gewoonlijk roept) gebaseerd op verifieerbare feiten.

Waar ze zich beter zorgen over kan maken zijn de tegenstrijdigheden waarvan het college zich bedient, maar die haar maar niet lijken op te vallen.

De voornaamste (door het college aangevoerde) reden voor geheimhouding is, dat het project nog niet voltooid is. Als dat een geldige reden zou zijn, dan zou geheimhouding dus nog jaren in stand moeten blijven.

Maar waarom legt Keesman haar kiezers dan uit, dat de geheimhouding eerst in september zal worden opgeheven, dan weer voor het einde van het jaar en dan weer, nadat de onderhandelingen met Droomparken zijn afgerond.

Dat laatste argument gold trouwens niet toen mijn verzoek werd afgewezen.

Naar ik aanneem, omdat er toen nog geen enkele reden voor onderhandelen bestond. Omdat volgens Struijlaart alles door hem tot in de puntjes geregeld was.

Pas nadat Struijlaart had besloten om op zijn lauweren te gaan rusten ontstond de behoefte om wat kritischer te kijken naar hetgeen was overeengekomen.

Dus wat is de echte reden voor geheimhouding? Niet dat het project nog niet is afgerond en ook niet omdat de (geheime) onderhandelingen met Droomparken nog steeds gaande zijn.

De echte reden voor geheimhouding is, dat het taxatierapport niet het bewijs is van een marktconforme overeenkomst met Orez, maar het bewijs, dat Orez van de gemeente voor miljoenen aan steun heeft ontvangen.

Als Keesman (zoals ik haar gevraag heb) de moeite zou hebben genomen om het rapport in te zien, voordat ze aan de wensen van het college meende tegemoet te moeten komen, dan had ze het bewijs van ongeoorloofde miljoenensteun aan Orez bv nooit geheim verklaard.

Maar zou ze een onderzoek hebben ingesteld naar de reden voor die steun en een plan gehad hebben om die steun terug te vorderen. Maar helaas Keesman heeft geen van beide gedaan.

Dus blijft er niets anders over dan vanavond lekker in een besloten bijeenkomst te vergaderen over de vraag, wat je de inwoners van Enkhuizen nog meer op de mouw kunt spelden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: