Represailles.

Mijn vorige column Voice of Enkhuizen is van Facebook verwijderd, omdat de goedesmaakpolitie van de Facebookgroep “je bent Enkhuizer als” van mening was, dat je geen vergelijking mag maken tussen het aan het licht brengen van de misstanden in de Voice of Holland en het aan het licht brengen van misstanden in het gemeentebestuur van Enkhuizen.

In beide gevallen gaat het wat mij betreft om macht, die gebruikt wordt om het bestaan (en het voortduren) van misstanden te ontkennen.

Ik betwist niet, dat de gevolgen van machtsmisbruik kunnen verschillen en dat de gevolgen in het ene geval zwaarder zijn, dan in het andere geval.

Maar naar mijn overtuiging is elke vorm van machtsmisbruik verkeerd en kun je een vorm van misbruik die je niet aanspreekt (of waar je geen verstand van hebt) niet alleen maar afdoen als zijnde “gedoe”.

Omdat er geen duidelijk aanwijsbare slachtoffers zijn van het wangedrag van het vorige college (de gemeente is miljoenen aan inkomsten misgelopen, maar wie kan dat wat schelen) gaat het machtsmisbruik door het huidige college op dezelfde voet verder.

Men verklaart het bewijs van wangedrag door het vorige college geheim en slaagt er in om de raad er toe over te halen, hetzelfde te doen.

Tegelijkertijd gebruiken beide instanties hun aanzien en macht om de gevolgen van hun eigen wangedrag te maskeren en buiten de publiciteit te houden.

Hoe kan het anders, dat ik tot nu toe nog nergens heb kunnen lezen, dat het taxatierapport niet het bewijs vormt, dat de door Orez uitgebrachte bieding marktconform was.

Het bewijs bestaat, alleen de toezichthouder wil er geen kennis van nemen.

Hoewel elke raadsfractie het document in kwestie heeft mogen inzien, heeft geen één fractie de conclusie getrokken dat de bewering (van het toenmalige college) een valse voorstelling van zaken was.

Waarmee het toenmalige college probeert te rechtvaardigen, dat ze het project voor slechts 1% van haar eigenlijke waarde had verkocht aan een ogenschijnlijk bevriende gebiedsontwikkelaar.

De dames van de goede smaak politie verweten me, dat een vergelijking maken tussen het grensoverschrijdend gedrag van leden van het mannelijk geslacht t.o.v. onschuldige jonge meisjes en corruptie, als gevolg van machtsmisbruik van en door overheidsdienaren, ongepast was.

Ik zie elke vorm van machtsmisbruik als bedreiging.

De overeenkomst tussen de Voice of Holland en de Voice of Enkhuizen is, dat terwijl iedereen beseft, dat er sprake is van wangedrag, tegelijkertijd niemand binnen de organisatie (uit angst voor represailles) bereid is, om op te staan en zijn mond open te doen.

Anders gezegd, zolang we er zelf maar geen nadeel van ondervinden tolereren we kennelijk het misbruik van macht.

Totdat een “outsider” het verhaal oppikt, openbaar maakt en iedereen gratis en voor niets van zijn verontwaardiging blijk mag geven.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Represailles.”

  1. Ik denk dat meerdere groepen, gelieerd aan of ontstaan in, beter hun eigen gedrag of die van hun moderator kunnen polijsten.
    Er zit wel een terechte waarschuwing in de vergelijking van processen op naam.
    Na de komende verkiezingen ben jij de officiële Voice van Enkhuizen. Of doe ik nu onrecht aan de stadsomroeper? Misschien kan je straks als eerste daad een Rembrandt aanschaffen waar landelijk nogal over wordt gemord. Te betalen uit het REZ fonds. Met korting natuurlijk want er ons al eens een schilderij ontnomen. Zie dat laatste als een bruggetje. Wellicht is de schande van het weghalen van dat schilderij een mooi onderwerp voor een nieuw item als je REZ moe bent geworden of je als raadslid geheimhouding moet gaan betrachten. Ik denk wel dat ik u t coulance op je ga stemmen want om genoeg kiezers te krijgen, dat is een berejacht. Of was dat nu juist dat schilderij? Groetjes en geluk.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: