The voice of Enkhuizen.

Wie gebruik maakt van facebook komt, of hij het wil of niet uiteindelijk terecht in zijn eigen bubbel met gelijkgezinden. Daardoor ontstaat al snel het gevoel, dat iedereen weet wat er gaande is.

Maar dat is niet zo, buiten die bubbel leven mensen, die geen weet hebben van wat er zich in de bubbel afspeelt en zich dan ook van geen kwaad bewust zijn.

Zo beweer ik al geruime tijd, dat een vorig college een voor Enkhuizen uiterst belangrijke overeenkomst is aangegaan, met behulp van een valse voorstelling van zaken. Inhoudende, dat de in de overeenkomst voorkomende voorwaarden marktconform waren.

Inmiddels heb ik, aan de hand van documenten, bewezen, dat de met Orez bv overeengekomen voorwaarden verre van marktconform waren.

Maar dat er een verschil van 30 miljoen euro bestaat tussen het bod dat werd uitgebracht en het bod dat had kunnen worden uitgebracht.

Als de ontwikkelaar zich tevreden zou hebben gesteld met een winst van 10% over zijn omzet.

Door die valse voorstelling van zaken van het vorige dagelijks bestuur liep de gemeente Enkhuizen miljoenen aan inkomsten mis. Dus wat doet de officiële toezichthouder van dat dagelijks bestuur?

Die officiële toezichthouder (de gemeenteraad) besluit om het bewijs van die eerder gegeven valse voorstelling van zaken, (een taxatierapport) geheim te verklaren, zodat ze op vragen over de inhoud van dat rapport geen antwoord hoeft te geven.

Men heeft de inhoud van dat rapport immers geheim verklaard.

Het advies, om het bewijs van wangedrag door een eerder college, geheim te verklaren, is uiteraard afkomstig van het huidige dagelijks bestuur, dat zich daarmee medeplichtig maakt aan het wangedrag van het vorige dagelijks bestuur.

Het wangedrag dat plaatsvond in de Voice of Holland wordt inmiddels in alle media breed uitgemeten.

Zover zijn we met de Voice of Enkhuizen nog lang niet. Niet allen laat de officiële toezichthouder (de gemeenteraad) het volledig afweten.

Ook de vierde macht, de zogenaamd onafhankelijke pers, laat het volledig afweten en blijft werkeloos toezien, hoe in Enkhuizen de Algemene Beginselen van Behoorlijk Bestuur worden verkracht.

Want anders kan het optreden van college en raad niet worden genoemd. Een verkrachting van de Algemene Beginselen van Behoorlijk Bestuur, wat lijkt te worden goedgepraat op dezelfde manier waarop in het verleden altijd alle verkrachtingen werden goedgepraat.

Het is de aard van het beestje (politici liegen nu eenmaal alsof het gedrukt staat) en het slachtoffer moet niet zeuren. Het gaat alleen maar om een beginsel waar de overgrote meerderheid van de kiezers toch geen benul van heeft.

Dit blog, waarop de onthullingen zijn gedaan, heeft een dagelijks bereik van 200 tot 300 leden. Dat is waarschijnlijk meer dan het totaal aan leden van politieke partijen, maar tegelijkertijd niet meer dan 2% van de kiesgerechtigde inwoners.

De overige 98% hebben waarschijnlijk geen flauw benul van wat er gaande is.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: