Beter Bestuur.

Beter bestuur is niet alleen een kwestie van betere bestuurders, zoals de manifestgroep ons een paar maanden geleden wilde doen geloven.

Dat is de bureaucratische invalshoek, waarin alleen deskundigen recht van spreken hebben.

Ik ben meer van de democratische invalshoek waarin iedereen recht van spreken heeft. Vanuit dat oogpunt is een grotere betrokkenheid van de “bestuurden” minstens zo belangrijk.

Ik schat, dat het aantal mensen dat zich betrokken voelt bij het besturen van de stad (anders dan ambtenaren) minder dan vijftig is en dan moet je er dus niet erg vreemd van opkijken, als die vijftig bij elkaar gaan klitten en elkaar gaan napraten.

Met als gevolg dat er gekke dingen gebeuren. Zoals dat de waarde van de grond op het REZ getaxeerd wordt op € 335.000,- en dat iedereen dan voetstoots aanneemt, dat die waarde marktconform is, omdat het college over een geheim rapport beschikt, waar dat instaat.

Om die “bestuurden” wat meer bij het proces van besturen te betrekken, iets wat elke politieke partij zegt dolgraag te willen, zullen de politieke partijen hun “bestuurden” (of kiezers) eerst moeten informeren.

Helaas hebben vrijwel alle partijen daar een broertje aan dood. Ik daarentegen vindt het leuk om te doe. Het instrument daarvoor is mijn blog.

Facebook zie ik in de eerste plaats als een distributie middel. Om de distributie van mijn blog (via Facebook) te stroomlijnen heb ik besloten om de distributie via Paljas op korte termijn te beëindigen.

In plaats daarvan heb ik een nieuwe groep opgericht “Beter Bestuur Enkhuizen” voor mensen die (net als ik) niet te beroerd zijn om een “oogje in het zeil te houden” als het gaat om het besturen van de stad en daarover met elkaar van gedachten willen wisselen.

Kortom, wie nu nog informatie via Paljas krijgt kan beter zijn lidmaatschap daar opzeggen en lid worden van de nieuwe groep “Beter Bestuur Enkhuizen”.

Maar feitelijk mag iedereen die een “oogje in het zeil wil houden” als het gaat om het besturen van de stad, lid worden van de groep.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: