Voor lief nemen.

Vandaag verwacht ik de laatste ondersteuningsverklaringen binnen te krijgen en kan het echte werk beginnen. Circa 500 Enkhuizers er van te overtuigen om op mij te stemmen.

Tijdens de vorige verkiezingen hebben er 7000 niet gestemd. De kunst is dus om 500 van hen er van te overtuigen, het deze keer wel te doen.

Wat misschien helpt is, dat ik een redelijk eenvoudig verkiezingsprogramma heb.

Herziening, dan wel (mocht herziening geweigerd worden) de ontbinding van de met OREZ bv gesloten overeenkomst over de herinrichting van het recreatieoord.

Reden voor herziening/ontbinding van de overeenkomst is de door de gemeente Enkhuizen verleende overheidssteun aan OREZ bv in de orde van grootte van € 30 miljoen.

Die steun was het gevolg van de door het vorige college geleverde wanprestatie, die inhield, dat de door OREZ bv ingediende exploitatieopzet “marktconform” werd verklaard. Hetgeen uiteindelijk niet het geval is gebleken.

Het huidige college, daarin gesteund door de raad, heeft zich tot dusver voornamelijk tot doel gesteld om het bestaan van die wanprestatie (van het vorige college) dood te zwijgen en haar aan het zicht te onttrekken.

Door het afwijzen van WOB verzoeken en het geheim verklaren van het bewijs van die wanprestatie. Een taxatierapport.

Ik heb daar, als ambteloos burger, de afgelopen jaren onderzoek naar gedaan en verslag over uitgebracht op mijn blog. Dat heeft bij formele toezichthouder, de gemeenteraad, geen enkele reactie opgeleverd.

Men lijkt vastbesloten om deze kwestie, pijnlijk als ze is, in de doofpot te doen belanden.

De enige manier om dat te voorkomen leek me, was door mezelf kandidaat te stellen en niet langer van buitenaf, maar van binnenuit de herziening/ontbinding van de met OREZ gesloten overeenkomst te bepleiten.

Om zodoende te voorkomen, dat het onderwerp (tijdens de coalitie besprekingen) geruisloos van de agenda zouden worden afgevoerd.

Door mijn kandidaatstelling is het uiteindelijk de kiezer die kan bepalen, of er een serieuze poging gedaan wordt om de gevolgen van een eerdere wanprestatie ongedaan te maken.

Of dat de 7000 kiesgerechtigden, (die vorige keer niet zijn wezen stemmen) berustten in de gang van zaken en de daaruit voorvloeiende gevolgen (een verzwakte financiële positie van Enkhuizen) voor lief nemen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Voor lief nemen.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: