Illegale steun van de overheid.

Ik beschouw mijn interview, met de eerstejaars leerling van de school voor de journalistiek afgelopen donderdag, als begin van mijn verkiezingscampagne.

Het interview kunt u hier lezen.

De reden voor mijn kandidatuur voor het raadslidmaatschap is, dat ik er (alleen in die functie) op kan toezien, dat onderhandelingen (over herziening van de overeenkomst met Orez) op adequate wijze worden gevoerd.

Onderhandelingen, die alleen maar tot een bevredigend resultaat kunnen leiden als de ontbinding van de overeenkomst met Orez bv, een serieuze overweging is. Wat tot nu toe niet het geval is.

Reden voor ontbinding is van de overeenkomst met Orez bv is, dat ze in haar bestaande vorm in strijd is met de Europese wet- en regelgeving inzake door de overheid te verlenen steun aan bedrijven.

Anders gezegd, de met Orez bv gesloten overeenkomst is niet, zoals de Europese wet- en regelgeving dicteert, marktconform.

Een grove schatting maakt duidelijk, dat de gemeente Enkhuizen (op basis van de nu met Orez bv gesloten overeenkomst) 30 miljoen aan illegale overheidssteun zal verstrekken.

Verder moet worden vastgesteld, dat van de zittende raadsleden, er tot dusver niemand is geweest, die in staat is gebleken om op gezaghebbende en bekwame wijze er op toe te zien, dat die illegale steun niet werd verleend.

Maar dat er stilzwijgend is ingestemd, dat het bewijs van een eerder geleverde wanprestatie (door een vorig college) aan het zicht wordt onttrokken, door het bewijs van die wanprestatie geheim te verklaren.

Ofwel, men pleegt een wanprestatie om een eerdere wanprestatie aan het zicht te kunnen onttrekken.

Aan het ruimschoots gedemonstreerde onvermogen van de zittende raadsleden om orde op zaken te stellen, dient daarom zo snel mogelijk een einde te komen.

De aanstaande verkiezingen bieden daartoe de gelegenheid.

==============================================

PS, Ik heb een donatie ontvangen van M.V. Hartelijk dank voor uw bijdrage aan de te maken kosten.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: