Beoordeling op basis van feiten onmogelijk maken.

Ik begrijp niet goed hoe je, met 30 miljoen verschil in waarde, nog steeds kunt volhouden, dat de namens jou bepaalde waarde marktconform is, terwijl je de manier waarop de waarde is bepaald, geheim verklaart.

Omdat je anders de regie verliest bij onderhandelingen over een compensatie voor planwijzigingen, waarover je feitelijk al hebt onderhandeld en waarvan je het resultaat al hebt vastgelegd in twee allonges.

En waarom geef je een bedrijf, dat er met zijn eerste waardebepaling 30 miljoen naast zat, een nieuwe opdracht om de waarde van de door jou geleden schade te bepalen?

Die geheime opdrachten, waar de gemeenteraad in geheime bijeenkomsten dan weer haar goedkeuring aan verleend, hebben maar één doel.

Voorkomen, dat je als gemeenteraad ooit verantwoording zou moeten afleggen over wat je in het verleden hebt gepresteerd en welke opvattingen je toen hebt verkondigd.

Niks te klagen, alles hunky-dory.

Pas nadat wethouder Struijlaart besloot om op zijn lauweren te gaan rusten, begon bij de raad geleidelijk aan het besef door te dringen, dat er een andere werkelijkheid bestond, dan de werkelijkheid die Struijlaart tot dan toe had voorgespiegeld.

Feitelijk weet de raad pas vanaf 28 juni 2021 hoe de vork echt in de steel zit. Dan pas krijgt ze een leesbaar exemplaar (zonder weggelakte bedragen) van de Anterieure Overeenkomst onder ogen.

Daarnaast, het gunningsbesluit van 16 mei 2017, waarin de opdracht in feite al aan Orez werd gegund. Met als enig voorbehoud, dat het door haar gedane bod marktconform zou worden bevonden.

Hetgeen door middel van het rapport van Fakton/BaseValue van 9 oktober 2017 wordt vastgesteld.

Opvallend daarbij is, dat bij de ambtelijk presentatie van het rapport, het advies gegeven wordt om het rapport, met het oog op de WOB, geheim te verklaren.

Waar de raad, vanaf 28 juni 2021, ook de beschikking over had, is het rapport van Cushman & Wakefield en het rapport van Fakton/BaseValue.

Zodat ze met eigen ogen had kunnen vaststellen, wat de oorzaak van die 30 miljoen verschil in waardebepaling was.

Helaas is de Enkhuizer raad niet gewend om conclusies te trekken op basis van de door haarzelf vastgestelde feiten. In plaats daarvan trekt ze haar conclusies op basis van de door het college geven interpretatie van die feiten.

De documenten zijn de raad wel ter inzage gegeven, maar uit niets blijkt, dat men de moeite genomen heeft om ze in te zien.

Door feiten geheim te verklaren, verdwijnen ze niet. Je maakt het alleen maar voor jezelf onmogelijk om er nog over te praten en dat is ook de reden voor de geheimverklaring.

Om zodoende een beoordeling van je doen en laten (op basis van feiten) onmogelijk maken.

===========================================

PS, donatie ontvangen van de familie S. Dank daarvoor.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: