Slagers die hun eigen vlees keuren.

Er hebben zich inmiddels voldoende mensen aangemeld die een steunbetuiging willen verzorgen, dus daar maakt ik me verder geen zorgen over. De borgsom is betaald (€ 225,-). Er is verder geen geld voor petjes jasjes of folders, maar ik ga er van uit, dat niemand daar rouwig om is.

Ik wil wel een soort receptie organiseren een week voor de verkiezing, maar dan zal iedereen zijn eigen drankje moeten betalen.

Gelukkig heb ik een simpele boodschap. Ik wordt maar om één reden raadslid. Om te bewerkstelligen, dat Orez (of haar rechtsopvolger Droomparken) een fatsoenlijke prijs gaat betalen voor wat ze hebben gekocht.

Daar zitten ze natuurlijk niet op te wachten, maar ik denk een heel goede reden te hebben, waarom ze daar uiteindelijk toch toe over zullen gaan.

Op basis van de door Droomparken zelf verstrekte informatie komt dat neer op zo’n 18 miljoen euro. Van dat geld leggen wij dan zelf wel een strandje aan waar de bezoekers van Droomparken dan tegen een redelijke vergoeding ook gebruik van mogen maken.

Waar ik met de gemeente van opvatting over verschil is of het oorspronkelijke (door Orez uitgebrachte) bod marktconform was. De gemeente houdt vol van wel en zoekt compensatie voor planwijzigingen waarvan de gevolgen echter al zijn vastgelegd in aanvullende overeenkomsten.

Mijn opvatting is, dat het door Orez uitgebrachte bod ver beneden de maat is geweest (1% van de eigenlijke waarde), dat de gemeente dat ook moet hebben beseft en om die reden het bewijs (dat het bod marktconform was) van meet af aan geheim heeft verklaard en tot op de dag van vandaag geheim wil blijven houden.

Deze opvatting als ambteloos burger uitdragen heeft tot dusver geen enkel effect gesorteerd. Wellicht dat het helpt, als ze wordt uitgedragen door een vertegenwoordiger van de bevolking.

Het enige waar ik voor pleit is een onafhankelijk onderzoek naar de manier waarop de overeenkomst met Orez tot stand is gekomen.

College en raad zien daarvoor geen noodzaak, wellicht omdat men de uitkomst er van vreest.

Dus worden er onderzoeken gedaan door bedrijven, die door het college betaald worden op basis van door het college bedachte opdrachten.

Die vrijwel zeker geen enkel resultaat zullen opleveren, maar die alleen tot doel hebben, om het college van schuld vrij te pleiten.

De verkiezing gaat daarom uiteindelijk om de vraag of kiezers recht hebben op een deugdelijk onderzoek naar de gedragingen van het college bij de verkoop van grond, of dat ze nog altijd genoegen moeten nemen met slagers, die hun eigen vlees keuren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Slagers die hun eigen vlees keuren.”

 1. Geweldig Pim.
  Je pakt het idee van personendemocratie op. Eerder in Enkhuizen geprobeerd. Diegene toen had een paar stemmen tekort om in de raad te komen. De kiezer is er wel gevoelig voor.
  Maak niet dezelfde fout als 4 jaar terug toen je stelde ”niet in het college te willen”. Dat begrijpen burgers vaak niet. Dan denkt men dat je geen verantwoordelijkheid wil nemen.
  Dan nog een tip, ga de verkiezingen niet in met ”one issue”.
  Presenteer je als vernieuwer van de bestuurscultuur.
  Dan ben je ook en dat klopt.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: