Druiloren.

Gisteren sprak ik mijn verwondering uit over het feit, dat de raad van Enkhuizen zich niet door haar voorzitter, maar door een advocaat had laten vertegenwoordigen tijdens de hoorzitting in het provinciehuis.

Volgens mij is de verdeling van kosten niet zozeer een juridisch probleem, maar veel meer een democratisch probleem.

De SED organisatie doet haar werk voor alle inwoners van de SED gemeenten en het is derhalve dan ook niet meer dan redelijk, dat alle inwoners van die SED gemeenten in gelijke mate bijdragen aan het in stand houden van die organisatie.

Tot dusver heb ik alleen maar bureaucratisch tegenargumenten gehoord en ik begrijp dus niet, waarom onze raadsvoorzitter niet is gevraagd om deze (volstrekt eerbare) opvatting van de Enkhuizer raad te verwoorden.

Had hij dat wel gedaan, dan zouden zijn college voorzitters zich ongetwijfeld minder laatdunkend hebben uitgelaten over de raad van Enkhuizen en het standpunt, dat ze in deze kwestie heeft ingenomen.

De raad van Enkhuizen bestaat weliswaar in hoofdzaak uit druiloren, maar het zijn wel onze druiloren.

Die op geheel eigen, vaak onnavolgbare, wijze proberen op te komen voor de belangen van onze stad.

Op de foto meen ik de raadsleden Keesman(SP), Raven(EL), Stomp(VVD), Buit (D66) en van der Werf?? (CDA) te ontwaren. Ik kijk met spanning uit naar hun opvatting over de gang van zaken.

Of zouden ze het teveel moeite vinden om ons daarvan op de hoogte te stellen?

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Druiloren.”

 1. Waarschijnlijk liet Van Zuylen zich vervangen door een advocaat vanwege het feit dat hij ook zitting heeft in het SED bestuur net als de andere burrie’s. Hiermee hoeft hij zich niet rechtstreeks tegen zijn collega’s te “keren”

  Like

  1. Het enige wat de gemeenteraad van hem had mogen verlangen was, dat hij met enige waardigheid een volstrekt legitieme opvatting van de raad van Enkhuizen aan de CvdK had voorgelegd. Dat zijn collega’s uit StedeBroec en Drechterland meenden er een poppenkast van te moeten maken vind ik nogal beschamend.

   Dat was ongetwijfeld niet gebeurd als van Zuijlen namens de raad woordvoerder was geweest. Door zichzelf afzijdig te houden ontstond er ruimte voor zijn collega’s uit StedeBroec en Drechterland om lekker los gaan tegen de raad van Enkhuizen en net doen alsof die een onzedelijk voorstel had gedaan.

   Dat hebben ze niet. Ik ken ze lang niet allemaal, maar de van de gemeenschappelijk regelingen die ik ken, worden de kosten van de regeling hoofdelijk omgeslagen voor de deelnemende gemeenten. Dus wat ze in Enkhuizen (vier jaar te laat) proberen te bewerkstelligen is helemaal niet absurd of schandalig.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: