Tussenoplossing.

Toen het NHD gisteren de gemeente Enkhuizen “halsstarrig” noemde dacht ik al, dat kan niet goed gaan en ja hoor , SP fractievoorzitter Keesman liet het niet op zich zitten en twitterde.

De tweet van Margreet maakt alles duidelijk. Ze hebben het allemaal niet goed uitgelegd gekregen tijdens een speciaal daarvoor bedoelde avond. (maanden geleden) Dus kunnen ze het ook niet aan de kiezer uitleggen en dus zijn ze tegen.

Wat ook voorkomt, als ze dingen niet kunnen uitleggen is, dat ze die dingen dan geheim verklaren, maar dat even terzijde.

Als het probleem is, dat ze dingen niet kunnen uitleggen, dan is een oplossing nabij.

De bureaucratisch gevonden oplossing wordt nog een keer uitgelegd.

Zoals dat kort geleden ook is gebeurd met die anderhalf miljoen extra voor de SED en het probleem verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Niet dat DIE gevonden “oplossing” ons ooit is uitgelegd.

Volgens Stomp (VVD) was dat allemaal veel te ingewikkeld. Het enige dat we mochten weten was, dat er een goed gesprek had plaatsgevonden tussen de burgemeester en raadsleden waarin alle (bij raadsleden bestaande) bezwaren uit de weg waren geruimd.

Zo zal het hier dus ook gaan. Het zal de raadsleden nog eens worden uitgelegd.

Dan opeens valt het kwartje en geeft Enkhuizen haar verzet tegen de onredelijke kostenverdeling op. Zo ging het vier jaar geleden en zo zal het dit jaar ook wel weer gaan.

De krant vraagt zich af, of het terecht is dat Enkhuizen minder wil betalen aan de kosten van een gezamenlijke ambtelijke organisatie.

Ze had zich misschien ook af kunnen vragen, waarom de inwoners van Enkhuizen (per inwoner) jaarlijks € 673,- moeten bijdragen aan de kosten van de gezamenlijke ambtelijke organisatie, terwijl die bijdrage per inwoner van StedeBroec beperkt blijft tot € 517,-.

De meest democratische en logische kostenverdeling lijkt me, dat de bijdrage aan de gezamenlijke ambtelijke organisatie voor alle inwoners in het SED gelijk is. Dat wil zeggen € 570,- per inwoner.

En dat elke andere oplossing nooit meer kan zijn dan een tussenoplossing.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Tussenoplossing.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: