Linkeballen.

Een van de mooiste woorden uit het wielrenjargon is volgens mij linkeballen.

Oud wielrenner en verslaggever Maarten Ducrot gebruikt het om aan te geven dat de periode van samenwerken (om het peloton voor te blijven) is afgelopen en het, nu de eindstreep in zicht is, ieder voor zich is in de strijd om de dagprijs.

De politiek kent hetzelfde fenomeen.

Naar mate de verkiezingen dichterbij komen, des te geringer is de behoefte van partijen om als zijnde “eensgezind” over te komen. Alleen de dagprijs, die na de verkiezing wordt uitgereikt, doet er nog toe.

Gisteren schreef ik nog, dat Derrick Stomp (VVD) een van onze burgerrechten, zoals het recht op openbaar bestuur (in ruil voor een schouderklopje van het college) bij het grof vuil had gezet.

Vandaag lees ik in de krant, dat hij (met 13 medestanders) aan het linkeballen is over een door de gemeente te betalen bijdrage aan de SED. Zou de bijdrage gelijk verdeeld zijn over de drie gemeenten, dan zou de Enkhuizen bijdrage, net als de twee anderen 5 ton zijn geweest.

Maar om één of andere reden is dat niet eerlijk genoeg volgens Drechterland en StedeBroec en dus vinden ze, dat Enkhuizen € 90.000,- meer moet betalen dan StedeBroec en € 120.000,- dan Drechterland.

In vergelijking met wat we zijn misgelopen bij de verkoop van het recreatieoord gaat het hier natuurlijk over pinda’s, waar alleen PvdA, D66 en CU/SGP zich niet druk over willen maken.

Dat scheelt in ieder geval met de verkiezingen van 4 jaar geleden, toen iedereen akkoord was gegaan met een verhoging van 13,5 miljoen voor het SED op basis van de oude verdeelsleutel.

Maar als gezegd, hier gaat het om pinda’s en de vraag is dus, gaan ze straks over het REZ ook nog linkeballen.

Of blijft Enkhuizen Vooruit de enige partij die door heeft, dat het taxatierapport van BaseValue NIET het bewijs is, dat Orez destijds een marktconform bod heeft uitgebracht en wat daarvan het gevolg is.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: