Overpeinzing.

Feit is, dat het college de exploitatieopzet van Orez (op basis waarvan haar de opdracht werd gegund) geheim heeft verklaard.

Feit is ook, dat het college het taxatierapport, dat het bewijs is dat de door Orez voorgelegde exploitatieopzet marktconform was, geheim heeft verklaard en dat deze verklaring is bekrachtigd door de raad.

Feit is verder, dat het, ondanks de beide “geheimverklaringen” toch mogelijk is geweest om (dank zij de door Cushman & Wakefield gemaakte exploitatieopzet) aan te tonen, dat het recreatieoord voor slechts 1% van haar werkelijke waarde aan Orez is verkocht.

Het bovenstaande maakt duidelijk dat de bewering van het college, dat wat met Orez was overeengekomen marktconform was, niet anders is dan een brutale leugen van het college.

Een leugen, die zij met behulp van twee geheimverklaringen tot nu toe heeft trachten te verbergen, daarin gesteund door de gemeenteraad.

Reden voor die brutale leugen kan niet anders zijn, dan de aandacht af te willen leiden van het feit, dat het recreatieoord ver beneden haar werkelijke waarde aan Orez is verkocht. Wat niet zonder reden zal zijn gebeurd.

Het is niet aan mij om die reden verder te onderzoeken. Dat lijkt me een taak voor de rijksrecherche.

Het is ook niet aan mij, de rijksrecherche te vragen een onderzoek in te stellen. Dat lijkt me een taak voor de toezichthouder van het college, de gemeenteraad.

Maar voor die instantie geldt het volgende gezegde. Je kunt een paard naar het water leiden, maar je kunt het niet dwingen om te drinken.

Verder heb ik niet de indruk, dat de kwestie echt “leeft” onder de Enkhuizer bevolking, dus wordt het tijd om gas terug te nemen en me te beperken tot (af en toe) een “overpeinzing” over de mores binnen de lokale politiek.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Overpeinzing.”

 1. Toen ik destijds de moeite nam het gewijzigde plan/maquette te gaan bekijken in het oude gemeentehuis, viel mij op dat ik daar als enige was.
  Ik gaf het tijdstip de schuld (17.30u.),maar na enige tijd kwam er iemand naar mij toe, die mij behalve trots op de aanpassing wist te verklaren waarom het zo stil was:
  De bevolking heeft geen interesse in bestuurlijke aangelegenheden.
  M.a.w. we doen ons best, maar weten niet precies waarvoor en voor wie.

  Like

  1. Wedden, dat als een raadslid naar de krant zou zijn gestapt om te vertellen dat (als gevolg van een bestuurlijke blunder de gemeente miljoenen aan inkomsten was misgelopen) een beetje krant daar aandacht aan zou hebben besteed.
   In welk geval ook de bevolking meer interesse gehad zou hebben in deze “bestuurlijke aangelegenheid”.

   Like

  2. Ik heb meegemaakt bij een openbare hoorzitting Bij een gemeente die ging over een Hinderwet vergunning van een drukkerij . Dat zelfs een gedeputeerde van de Provincie , en een inspecteur technische zaken van de koepel organisatie Drukkerijen , niet in de gaten hadden dat de Energie die er getoond werd , niet per jaar was maar per dag . IK was de enige , bezoeker uit die plaats , samen met een vriend / buurman . Een van de eigenaren van die Drukkerij zat in de raad . En later , Bij een stilleggen van die Fabriek door toedoen van mij werd mij gevraagd of ze de benodigde uitgaven mochten doen , en door mochten produceren . En laat ik nu door die zelfde Gemeenteraad . Zonder enige waarschuwing . mijn woonvergunning vals , en mijn woonbestemming van buitengebied , was aangepast naar Bedrijfswoning . De woning een Nul energie Fins huis zelf gebouwd en eens verhuisd , met een vrije verkoop waarde van ruim 9 ton , nu naar NUL. € . En een valse woonvergunning . Het kan maar zomaar in ne(rig)derland .

   Like

 2. De ‘Doofpot’ heeft niet alleen een giftige ‘Hete brei ‘, Maar ook een deksel , waar de bewakers van die pot , ondanks dat ze de kont branden , ze zitten er op , de vingers ook zeer doen , van het alsmaar wegduwen van al die anderen die in die pot willen kijken . Al die mensen die iets doen wat het daglicht niet in mag komen , weten wel altijd heel goed , hoe ze al die anderen die niet bij die pot mogen komen , kunnen beïnvloeden . En ze weten ook dat , de aandacht afleiden de enige mogelijkheid is om al die pijn en narigheid die in die pot zit te bewaken . Het verbranden van een HEKS is voor die “BESTUURDERS ” en dat ten overstaan van al die potentiele kijkers het middel om belangrijk te lijken . Vol houden om de burger en buiten lui , hoe dan ook , de hete brei te laten zien ,vraagt altijd een lange adem . Maar eens zal een flinter papiertje of een afvallige . die het te heet onder de kont werd , de aanloop zijn naar het doven van het vuur , dat die pot heet houd .

  Like

  1. Hoi Giel, dat flintertje is er al. Of beter een heel rapport van Cushman & Wakefield waarin staat dat de residuele grondwaarde voor het plandeel Vesting € 18,4 miljoen is. Die waarde is als volgt tussen partijen verdeeld. Vier ton voor de gemeente en 18 miljoen voor Droomparken. Daar moeten ze dan nog wel een strand voor aanleggen (circa 6 miljoen max). De rest mogen ze aan de geraamde winst (6 miljoen) toevoegen.

   Like

   1. Zand genoeg vlakbij . En geulen zijn er altijd voor de vaart diep te houden . Eens even bij Rijkswaterstaat navragen , of er plannen zijn en of dat vlakbij is . Dan is dat gegoochel, met getallen van die HEREN bestuurders te controleren . Zomaar zand laten aanvoeren uit de Noordzee lijkt mij wel heel kostbaar . Groet Giel Klaver .

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: