Oorzaak en gevolg.

De toekomstig lijsttrekker (als de leden daartoe besluiten) en tevens aspirant wethouder van Nieuw Enkhuizen, Bram van der Pijll, begint me (vanwege zijn toekomstige functie) na jarenlange stilte weer allerhande verwijten te maken.

Prima natuurlijk, dat deed hij tijdens de raadsperiode 2014-2018 ook al.

Hij was toen fractievoorzitter van Nieuw Enkhuizen, totdat de partij het vertrouwen in hem opzegde.

Waarna hij, ogenschijnlijk gesteund door de toenmalige griffier, nog even wilde doen voorkomen, dat het besluit van de leden van zijn partij niet van invloed was op zijn positie als fractievoorzitter van Nieuw Enkhuizen.

Na verloop van tijd, toen de werkelijkheid begon door te dringen, heeft hij zijn termijn als lijst van der Pijll volgemaakt. Om die reden werd hij bij NE gerekend tot de zetelrovers.

HEA en EV! en Enkhuizen lokaal zijn ook ontstaan als afsplitsingen van NE, dat zelf ook weer een afsplitsing was van het Enkhuizer Belang van Jan Hart. Die als de legendarische grondlegger van alle Enkhuizer lokale partijen mag worden beschouwd.

Enfin, die Bram dus, verwijt me in een reactie op de column “ambtsmisdrijf”, dat ik voor mijn beurt praat en ik de rechtsgang zijn werk moet laten doen.

Dat krijg je dus als je een klok hebt horen luiden, zonder te weten waar de klepel zich bevind.

Bob Sikkema wil niets liever dan de rechtsgang zijn werk te laten doen. Het is de raad, die van mening is dat hem dat zo moeilijk mogelijk gemaakt moet worden.

Door het taxatierapport “geheim” te verklaren.

Er zijn talloze zaken waarover raadsleden weigeren te spreken, zonder dat die geheim zijn verklaard. Dat had men nu ook kunnen doen en het aan het college kunnen laten zijn verzoek om inzage af te wijzen.

Waarna Sikkema de rechtmatigheid van die afwijzing aan de rechter zou hebben kunnen voorleggen en recht gedaan had kunnen worden.

Door de raad te vragen om de plicht tot geheimhouding te bekrachtigen heeft het college feitelijk een extra rechtsgang en daarmee extra vertraging weten te creëren.

Sikkema wordt nu namelijk gedwongen om eerst de rechtmatigheid van het raadsbesluit te betwisten, voordat hij de rechter een oordeel kan vragen over de rechtmatigheid van de afwijzing van zijn verzoek door het college.

Als zo vaak in het verleden haalt onze Bram oorzaak en gevolg door elkaar. Het is de raad, die zich tot taak gesteld heeft om het voor de burger zo ingewikkeld mogelijk te maken om zijn recht te halen.

Waarmee ze zichzelf niet als vertegenwoordiger van die burger, maar zich als de tegenstrever ervan manifesteert.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Oorzaak en gevolg.”

 1. Dit antwoord slaat nergens op Chris, inmiddels is gebleken dat de fractie democratisch heeft gekozen voor ondergetekende als lijsttrekker, ga jij lekker verder met jou partij met Bob (nar-)sikkema , wij van Nieuw Enkhuizen redden het zelf wel!

  Like

 2. Nee Pim, jij verdraait de boel weer. De beslissing wie er lijsttrekker wordt van welke partij ook ligt inderdaad bij de leden, voor zover zij kunnen kiezen. En ze kunnen alleen kiezen uit die mensen die zich kandidaat stellen als lijsttrekker. Ik ga dat niet doen. Dat ik tussen mensen van Nieuw Enkhuizen zat heb je wel goed gezien. Of zij zich als “aspirant raadsleden” zullen gaan etaleren zal de toekomst uitwijzen. En ook daarover zullen de leden van Nieuw Enkhuizen gaan beslissen als een of meerdere van deze mensen zich kandidaat stellen.
  Niet iedereen die bij die bijeenkomst was zal uiteindelijk zich kandidaat stellen verwacht ik. Of ben jij ook een “aspirant raadslid” ????? Wel dapper dan van jou om het weer te proberen. De aanhouder wint zeggen ze wel eens.
  Ter verduidelijking voor de lezer. Het was geen bijeenkomst van toekomstige raadsleden. Die moeten namenlijk in Maart volgend jaar gewoon door de burgers van Enkhuizen gekozen worden, maar een voorlichtingsavond geórganiseerd door de griffier van de huidige raad om mensen te inspireren om mogelijk politiek actief te worden en dat dan in de vorm van een eventueel raadslidmaatschap. Dat hele democratische proces is, zoals gebruikelijk elke vier jaar in Nederland, in gang gezet en zal haar resultaat hebben in de verkiezingsuitslag volgend jaar Maart.

  Like

  1. Godallemachtig, op de website van Nieuw Enkhuizen wordt een voorlopige kandidatenlijst gepresenteerd waar je deel van uitmaakt. Welke plek je daarop gaat innemen zal me verder een zorg zijn. Misschien helpt het, als je je zou verdiepen in zaken die er werkelijk toe doen in plaats van met mij ruzie te maken.

   Het feit dat Enkhuizen miljoenen is misgelopen bij de aanbesteding van het REZ en wat daar aan te doen.

   Like

   1. Sterker nog, het gaat jou niks aan welke plek ik eventueel ga bekleden. Maar los daarvan vind ik het niet betamelijk van jou dat jij voorbarige conclusies trekt en die als waarheden de wereld inslingerd.

    De bewering dat Enkhuizen miljoenen is misgelopen bij de aanbesteding is ook zo,n uitspraak. Heb jij informatie die je nog achter de hand houdt van iemand die miljoenen meer had willen geven als er nu gedaan is dan?? Even los van allerlei taxaties en inschattingen heb ik als ondernemer altijd geleerd dat de uiteindelijke waarde wordt bepaalt door de gene die er een bedrag daadwerkelijk neerlegt. En niet door vooraf of achteraf gedane inschattingen. (achteraf kijk je de olifant in zijn kont is geloof ik de uitdrukking).
    Zoals je elders terecht hebt opgemerkt was ik raadslid ten tijde van die aanbesteding en ik sta nog steeds volledig achter de toen gedane raadsbesluiten. Het was wel degelijk de raad die daar besloten heeft.
    En het college wat vervolgens daar uitvoering aan gaf.

    En Ruzie??? Ik heb geen ruzie met jou. Reageer alleen op jouw perssonlijke gedachtespinsels met mijn gedachtespinsels. Ik heb altijd begrepen dat jouw website mede daarvoor was opgezet. En nu krijg je een tegenwoord en ga je dat als ruzie bestempelen? Vreemd.
    groet, Bram

    Like

 3. Ter info, ik heb geen inspiratie om lijsttrekker van Nieuw Enkhuizen te worden. De leden zullen dat dus ook niet kunnen besluiten. Zoals vaak trek jij conclusies die niet op waarheid en navraag bij betrokkenen rust maar die uit jouw eigen gedachtespinsels voortkomen.
  Groet, Bram

  Like

  1. Tijdens de bijeenkomst van toekomstige raadsleden was je het middelpunt van alle aspirant raadsleden. Toen ik aan Piet vroeg of je de nieuwe beoogde lijsttrekker was, zei Piet, dat de beslissing daarover bij de leden lag. Die informatie heb ik doorgegeven.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: