Gesneden koek.

Gisteravond vergaderden de capo’s van de Enkhuizer politieke mafia over een aantal huishoudelijke zaken. Wat ze bespraken kunt u hier beluisteren. .

Na afloop liet 0nze burgervader (godfather) weten dat mijn bericht van afgelopen zondag (‘T is voorbij) te voorbarig was.

In de besloten bijeenkomst op 16 september j.l. [inderdaad, dezelfde waar Buit (D66) en Hotting (CU/SGP) vrijdag j.l (vanwege een zwijgplicht) nog niets over dorsten te zeggen] had de raad, de door het college in juni 2021 opgelegde geheimhoudingsplicht, bekrachtigd.

Klaarblijkelijk is het mogelijk, dat je als raad, op basis van geheime argumenten en in een besloten bijeenkomst de (door het college opgelegde geheimhouding) kunt bekrachtigen en heeft blijkbaar niemand zich afgevraagd of dit wel zuivere koffie was.

Waarom moest dat, toch niet onbelangrijke besluit, stiekem genomen worden? Waarom moest het enige tijd geheim blijven? Is er formeel over gestemd en is de uitslag van die stemming ook geheim?

Dingen die ik me als raadslid zou afvragen voor ik een besluit zou nemen, maar waarover door de zittende raadsleden kennelijk niet is nagedacht.

Ik heb het besluit voor ze zekerheid toch nog even geverifieerd bij de twee langst zittende capo’s, Stomp (VVD) en Van Marle (Mega). Beiden bevestigden het besluit, maar wilde daar, vanwege de plicht tot geheimhouding verder niets meer over kwijt.

In ieder geval is me nu wel duidelijk, waarom Buit en Hotting zo zenuwachtig waren over wat ze wel of niet konden zeggen over hetgeen er op 16 september was besproken.

En dan is er natuurlijk de besloten bijeenkomst van afgelopen vrijdag. Ik heb een donkerbruin vermoeden, dat toen is meegedeeld, dat in de aankomende raadvergadering op 25 oktober een besluit zal moeten worden genomen over het al dan niet in stand houden van de geheimhoudingsplicht.

Omdat dit een besluit is waartegen beroep mogelijk is zijn de redenen voor dat besluit wel openbaar en staan ze inmiddels op het RIS.

Inhoudelijk zijn het precies dezelfde argumenten als waarop mijn WOB verzoek meer dan een jaar geleden werd afgewezen en zijn ze in dat opzicht dus gesneden koek.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: