Steenpuist.

Mooi interview met Bob Sikkema in het NHD. Mooie kop ook. De gemeenteraad zit op bom.

Mijn eigen metafoor zou zijn, gemeenteraad koestert nog steeds een steenpuist die op punt van uitbarsten staat.

Er heeft zich inmiddels onderhuids zoveel vuil verzameld, dat het alleen maar zal opluchten, als al dat vuil zich (in de vorm van pus) een weg naar buiten zal banen.

Mijn beschuldiging is helder. Het college heeft doelbewust misbruik gemaakt van haar bevoegdheden, door het REZ tegen een prijs te verkopen die ver (ik denk aan miljoenen) beneden haar marktwaarde lag.

Dat feit is op geen enkele wijze, door wie dan ook, weersproken. College en raad hebben niet anders gedaan dan het feit doodzwijgen en tegelijkertijd proberen de bewijsvoering te verhinderen.

Door een van die twee rapporten geheim te verklaren en daarmee de discussie over het waardeverschil tussen de beide rapporten (23 miljoen) onmogelijk te maken.

Het schijnt, dat dat die geheimverklaring kort geleden in (alweer) een besloten vergadering opnieuw is bevestigd.

Hoe de stemverhouding in die vergadering was weet ik niet, maar duidelijk is dat de voorstemmers ofwel imbeciel zijn, dan wel corrupt.

Omdat ze het bewijs van strafbaar gedrag (door het college) met behulp van een stemming “geheim” hebben verklaard.

Naar alle waarschijnlijkheid, omdat zij (de voorstemmers) zich geen enkele moeite getroost hebben om kennis te nemen van de inhoud van beide taxaties.

Die besloten bijeenkomst moet dezelfde geweest zijn waarin Van Marle zijn vertrek uit D66 (en lidmaatschap van een nieuwe politieke beweging MEGA) aankondigde. Waarmee het aantal fracties in de Enkhuizer raad op 10 is gekomen.

Daarmee bevestigend, dat het merendeel van de Enkhuizer raadsleden er alleen maar zit voor eigen geld en glorie en dat ze in het kader daarvan bereid zijn om elke vorm van wangedrag door het college te tolereren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: