Doodzwijgen.

Ik was de eerste (en ben tot dusver de enige) die op mijn blog wist te melden, dat de grond op het recreatieoord voor in het totaal € 335.000,- was verkocht aan Orez bv.

Een feit, dat ik ontleende aan een akte van overdracht van het kadaster. Ik vond het merkwaardig zoveel grond, voor zo weinig geld was verkocht, maar in die opvatting bleek ik alleen te staan.

Alle andere nieuwsmedia zwegen het feit dood, met als gevolg, dat raadsleden er ook niet over aan de tand werden gevoeld. En omdat de media geen vragen stelde, konden raadsleden zichzelf blijven wijsmaken, dat kennis van feiten voor hun niet van belang was.

We weten sinds kort, dat pas op 28 juni van dit jaar de raad een leesbare versie van de Anterieure Overeenkomst onder ogen heeft gekregen. Een exemplaar, waarin de relevante bedragen NIET zijn weggelakt.

Met andere woorden, alles wat de raad tot op dat moment (28 juni van dit jaar) pretendeerde te weten over de inhoud van die overeenkomst, berustte niet op kennis van feiten, maar op kennis van (door het college gedane) beweringen over feiten.

Eén van die beweringen was, dat de gemeente jaarlijks € 265.000,- zou ontvangen van de exploitant. In ruil voor gratis toegang tot het zwembad van de huurders van recreatiewoningen en als de garantie voor de belastinginkomsten die de exploitant geacht werd in rekening te brengen bij dezelfde huurders.

Wat echter niet was meegedeeld, was dat het jaarlijks te ontvangen bedrag weer aan de exploitant moest worden terug betaald. Als zijnde een bijdrage aan de ontwikkeling van het openbare gebied.

De noodzaak voor teruggave vloeide voort uit het taxatierapport, dat alleen maar marktconform zou zijn, als de eerder overeengekomen inkomsten ter waarde van totaal € 2.650.000,- terug zouden vloeien naar de exploitant.

Een feit, dat het college 2 1/2 jaar lang voor de raad verborgen heeft weten te houden door de bedragen op de AO weg te lakken.

Vanaf 28 juni van dit jaar heeft het college besloten om de raad formeel inzage in de stukken gegeven, maar tegelijkertijd over de inhoud van die stukken een geheimhoudingplicht opgelegd.

Maar de hierboven aangestipte terugbetaling van € 2,65 miljoen valt niet onder de geheimhoudingsplicht en valt af te leiden uit openbaar gemaakte stukken.

Tot dusver ben ik de enige die van dat feit (de terug betaling van 2,65 miljoen euro aan de exploitant) melding heeft gemaakt en hebben alle overige media deze terugbetaling (en de reden ervoor) doodgezwegen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Doodzwijgen.”

 1. Ik krijg een heel vreemde smaak in mijn mond als ik met deze kennis ( en is nog maar een klein beetje ) moet geloven dat DEMOCRATIE , hoog in het vaandel van de ” Neoliberalistische denkgoed ” denkers , is uitgebracht als de redding van het volk .

  Like

  1. Hallo Giel, ik denk dat onze politici samenspannen om onze democratie om zeep te helpen en te vervangen door een perverse vorm van bureaucratie. Het gaat alleen nog maar om status en macht en allang niet meer om de wil van het volk, dat in tal van opzichten vele malen redelijker is dan de politici.

   Like

  2. In 2010 heeft de gemeente mijn woonhuis , die op agrarische bestemming stond . aangepast en er bedrijfsgrond van gemaakt .
   In 2017 zag een Makelaar en ook ikzelf op de tekening , bij de gemeente, van dit huis . Dat het een Pension als bestemming had gekregen . Toen ik daar de Ambtenaar op wees bij de gemeente , werd dat snel aangepast en nu is het een GEBOUW.
   Omdat er geen Bedrijfsgebouw bij staat , is het ook niet als bedrijfswoning te beoordelen .
   In 1979 heb ik dit huis gemaakt op een ander adres . Voor het verplaatsen van deze woning , die toen wel een geldig woonvergunning had . Op het huidige adres blijkt de door de gemeente verstrekte woonvergunning ook vals te zijn ( uitspraak van de ambtenaar ) .
   Wat en hoe zou het nu moeten met mijn energie label ?
   Met een groet .
   Giliam Felix Klaver
   Hulsterstraat 2 4116EZ
   Buren .

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: