Hand en spandiensten.

Toen het college weigerde MIJ inzage te geven in het taxatierapport bestond er (vanwege de dubieuze gronden voor die weigering) nog een mogelijkheid voor beroep (via de bestuursrechter).

Door mijn keuze voor een oplossing via de raad kwam die mogelijkheid te vervallen Een hernieuwde poging via een verzoek door Bob Sikkema dreigt, zo vrees ik, te mislukken om de volgende reden.

Door het inschakelen van de raad heeft het college zich een nieuwe reden voor weigering verschaft, die veel meer beroepsbestendig is dan de vorige. Als reden voor weigering geldt nu dat sprake is van een raadsbesluit en niet een besluit van het college.

Ik moet het nog even navragen, maar ik zie het niet zo gauw gebeuren, dat een rechter zal oordelen, dat de raad ten onrechte gebruik heeft gemaakt van het haar bevoegdheid om zaken geheim te verklaren.

Is mijn inschatting juist, dan zou dat betekenen, dat er geen bureaucratische middelen meer over zijn waar we gebruik van kunnen maken en dat ons niets anders rest, dan gebruik te maken van democratische middelen.

Zoals de verkiezingen.

Wat mij betreft prima. Ik ben god zij dank geen gemeentelijk jurist, wiens taak het is om rekening te houden met het eigen belang van het college en dus geen andere keus heeft, dan geheimhouding te bepleiten waar openbaarheid op zijn plaats zou zijn.

Het is nu aan de bevolking om te bepalen wat ze wel of niet belangrijk vindt. De veelal loze beloften over de toekomst die er ongetwijfeld gemaakt gaan worden, of de hand en spandiensten, die de raad gemeend heeft te moeten verrichten om te kunnen voorkomen, dat de waarheid over de verkoop van het recreatieoord aan het licht komt.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Hand en spandiensten.”

  1. Praktijk wijst uit: Tijdens verkiezingen is dit onderwerp vergeten.
    Denk aan de landelijke verkiezingen van afgelopen maart en de populariteit van Rutte.

    Like

    1. Waarschijnlijk krijg je gelijk, maar dat het enige wapen dat we hebben. Hooivorken hebben waarschijnlijk meer effect, maar ook dat is maar tijdelijk. Want ook daar hebben ze een antwoord op. Dus biedt een alternatief voor het gelieg en bedrieg en roep de mensen op om te gaan stemmen.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: