Blijven opkomen.

Gisteren is de link van mijn blogpost “Ongeloofwaardig” van Facebook verwijderd. Het is de eerste keer dat dit gebeurde. Ik weet niet waarom.

Het onderwerp, de ongeloofwaardigheid van politici, stond landelijk in de belangstelling.

In mijn blogpost betoogde ik waarom dat lokaal ook het geval zou moeten zijn. Niet echt revolutionair dacht ik zelf, maar wellicht heeft toch iemand aanstoot genomen en was de moderator het met hem/haar eens. Ik zal in ieder geval navraag doen.

Zoals ik het zie, is de lokale politiek al jarenlang bezig met het om zeep helpen van de lokale democratie.

Waar, of niet waar doet er niet langer toe. Het enige wat telt is, kunnen we er als overheid mee wegkomen.

Verder verberg ik mijn conclusies niet onder stoelen of banken.

Doelbewust heeft het college ons recreatieoord (ver beneden haar eigenlijke waarde) aan bevriende speculanten verkocht. Geen politieke partij heeft die bewering tot dusver durven tegen te spreken.

Hoogstens heeft men haar gebagatelliseerd en doodgezwegen, terwijl ze het bewijs van juistheid van mijn bewering geheim hebben verklaard.

Waar de raad in het openbaar zegt voorstander te zijn van openbaarmaking van het taxatierapport, (volgens het college het bewijs van marktconformiteit van de verkoopvoorwaarden), besluit ze in besloten bijeenkomsten tot precies het tegenovergestelde.

De lokale democratie eist transparantie en het afleggen van verantwoording.

De lokale politiek biedt ons slechts gekonkel in achterkamertjes en een totaal gebrek aan bereidheid om daarover verantwoording af te leggen.

De lokale politiek en vrijwel iedereen die er deel van uitmaakt kan me gestolen worden, maar voor de lokale democratie zal ik ten allen tijde blijven opkomen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Blijven opkomen.”

  1. Gisteravond een prima idee gehoord van Maarten van Rossum: “Stop met schaalvergroting van gemeentes en dorpen. Dan krijgen cultuur en betrokkenheid van de inwoners weer een kans om te groeien.”

    Like

    1. Hallo Keimpejan, daar ging het bericht niet over, maar goed. Schaalvergroting is voor veel problemen (maar niet alle) de meest verstandige oplossing. Dat plattelandscultuur (hoe kleiner hoe beter) echt superieur is aan stadscultuur weiger ik te geloven. Hoe democratischer een bestuur is, hoe groter de betrokkenheid. Naar mate een bestuur bureaucratischer wordt, des te geringer wordt de betrokkenheid. De fout die er wordt gemaakt is, dat we denken dat we met bureaucratische middelen een democratisch proces kunnen sturen.

      Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: