Geloofwaardig.

Toen ik de cijfermatige onderbouwing van het taxatierapport van Fakton onder ogen kreeg, kostte het me nog geen 5 minuten om te beseffen, dat het rapport (om een aantal redenen) niet deugde.

Hoe is het dan mogelijk, dat wethouder Struijlaart (die zichzelf maar al te graag profileert als ervaren zakenman), die onregelmatigheden niet zijn opgevallen toen HIJ het rapport onder ogen kreeg.

Of zijn ze hem wel opgevallen en heeft hij vervolgens alleen maar de vraag gesteld “wat schuift het als ik hier mee instem?”

Hoe geloofwaardig is hij eigenlijk, als hij, nadat hij zijn biezen had gepakt, doodleuk verklaart dat het rapport wat hem betrof mocht worden vrijgegeven. Terwijl zijn opvolgers hemel en aarde bewegen om het rapport geheim te houden.

Hoe geloofwaardig is het zittende college nog, als ze de raad geheimhouding oplegt van een frauduleus taxatierapport en hoe geloofwaardig is een raad die zich daar zonder tegenstribbelen bij neerlegt.

Hoe geloofwaardig ben je als onderhandelaar, als je een overeenkomst afsluit waarvan de uiteindelijke opbrengst 2.65 miljoen euro minder is, dan het bod, dat je oorspronkelijk hebt ontvangen.

En hoe geloofwaardig ben je als gemeenteraad als je, nadat je van al die feiten kennis hebt kunnen nemen, je jezelf nog steeds in stilzwijgen hult.

Door haar manier van aanbesteden is de gemeente miljoenen aan inkomsten misgelopen. Maar omdat iedereen, inclusief de pers, zich doelbewust gedeisd houdt en de andere kant op kijkt, blijft het wangedrag onbestraft en wordt er niets ondernomen om de schade te beperken.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: