Advies over geheimhoudingsplicht.

Op 28 juni jongsleden heeft het college van Enkhuizen de raad (voor wat betreft de inhoud van een taxatierapport) een plicht tot geheimhouding opgelegd.

De raad zelf heeft die plicht de daaropvolgende dag bekrachtigd., waarmee ze zichzelf het zwijgen heeft opgelegd, tot het moment ze die plicht weer zal opheffen.

In de raadsvergadering van 28 september aanstaande zal zij een besluit moeten nemen of ze haar eerdere (op 28 juni genomen) besluit wil handhaven, dan wel wil intrekken.

Noodzaak voor dat nieuwe besluit wordt gevormd door een WOB verzoek van Bob Sikkema om inzage te krijgen in het taxatierapport.

Zijn verzoek om inzage in het rapport moet (volgens een uitspraak van de Raad van State) beschouwd worden als een verzoek tot opheffing van de geheimhoudingsplicht.

Omdat het besluit tot geheimhouding (op advies van het college) door de raad is genomen, is dat ook de instantie die dat besluit (uiteraard wederom op advies van het college) weer ongedaan zal moeten maken..

Dat college advies wordt gewoonlijk veertien dagen voor de raadsvergadering bekend gemaakt. Ik heb voor de zekerheid even gekeken op de agenda voor 28 september, maar die is nog niet gepubliceerd.

Dus ook geen advies aan de raad over het te nemen besluit. Zoals ik hier al meermalen heb betoogd vormt de door Fakton uitgevoerde taxatie niet het bewijs dat het bod van Orez BV marktconform was.

Maar het bewijs, dat het college zich schuldig gemaakt had aan malversaties door het recreatieoord beneden haar werkelijke waarde aan Orez te verkopen.

De namens het college geschatte waarde bedraagt 10 miljoen, terwijl de namens Droomparken geschatte waarde 30 miljoen bedraagt.

Een onbekend aantal raadsleden zijn inmiddels van deze feiten op de hoogte, maar doen er tot dusver het zwijgen toe.

Ik ben dan ook benieuwd wanneer die zwijgzaamheid doorbroken gaat worden en welk advies het college de raad zal geven m.b.t. de geheimhouding.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: